Лятото продължава. Рано сутрин ще бъде по-тъмно и денят ще

...
Лятото продължава. Рано сутрин ще бъде по-тъмно и денят ще
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: През уикенда у нас ще бъде слънчево и горещо - само за Родопите и за морето

„ Лятото продължава. Рано заран ще бъде по-тъмно и денят ще понижава. Само след дни денят и нощта ще бъдат изравнени. В петък ще бъде доста топло “, сподели в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

„ За през днешния ден ще навлезе леден фронт. Довечера и на следващия ден ще лабилизира атмосферата. В следобедните часове в Западна България ще има превалявани. Ще остане задоволително топло “, уточни той.

„ Петък, събота и неделя ще са прелестни дни. В петък ще има ужасно слънце и жега – единствено за Родопите и за морето “, сподели Рачев.

Той добави, че следва захлаждане в Западна Европа:

„ Не си припомням от кой момент 20 градуса е било. Вадят якетата и пускат парното в колите. В Източна Европа ще бъде топло и хубаво време “.

В неделя късно следобяд и в понеделник се чакат превалявания със захлаждане с до 10 градуса.

В столицата в сряда ща има превалявания, а в петък, събота и неделя температурите ще доближат 30 градуса. Подобна е картината и за Пловдив.

„ Прогнозата би трябвало да бъде справедлива, точна, да не крие нищо и да не провокира суматоха в хората. Ние нищо не можем да създадем. Само можем да се съгласим с времето в Созопол - до първи октомври ще бъде до 24 градуса “, изясни климатологът.

По Северното Черноморие в идващите дни температурите ще бъдат до 27 градуса.

Морето изстива постепенно. Температурите на въздуха могат да са по-ниски от тези на водата, разяснява Рачев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР