Разбити митове за частните студентски заеми: Какво трябва да знаете сега

...
Лятото приключва и това означава, че училището е точно зад
Коментари Харесай

Лятото приключва и това означава, че училището е точно зад ъгъла. За тези, които влизат (или се връщат в) колеж, това също означава закръгляне на средствата, за да платят за вашето обучение или — за много — осигуряване на някакъв вид финансиране вместо това.

Попълването на вашия формуляр FAFSA е първата стъпка в този процес, тъй като ви позволява да кандидатствате за федерални заеми, безвъзмездни средства и други форми на помощ. След като изчерпите тези опции обаче, частните студентски заеми са следващите.

Те се предлагат от частни кредитори и работят малко по-различно от федералните. Като такива, те може да не са толкова широко разбрани. Обмисляте ли частни заеми, за да финансирате завръщането си в училище тази година? След това помага да разберете някои често срещани погрешни схващания за частни студентски заеми.

Започнете, като проучите опциите си за частни студентски заеми тук сега, за да научите повече.

Митовете за частните студентски заеми, които трябва да знаете

Ето три важни мита, които трябва да знаете за частните студентски заеми – и истината зад тях.

Повечето студенти не могат да се класират за частен студентски заем

Въпреки че е вярно, че частните студентски заеми имат по-строги изисквания за квалификация от федералните, те не са невъзможни за получаване по никакъв начин. За да започнете, ще ви трябва добър кредитен рейтинг и ниско съотношение дълг/доход — което означава, че вашите плащания по дълга не заемат твърде много от месечния ви доход.

„За частен студентски заем се изисква добър кредит, въпреки че дефиницията за „добър“ варира“, казва Джак Уанг, съветник по благосъстояние и помощ за колеж в Innovative Advisory Group. „И не става въпрос само за кредитния рейтинг. Ключовият фактор, който често се забравя, е съотношението дълг/доход.“

Ако кредитният ви рейтинг е нисък, вие изобщо нямате кредитна история или дълг Съотношението -към доход е високо, привличането на съподписващ може да ви помогне да се класирате. Съподписващите обикновено са родители, баби и дядовци или други членове на семейството и те се съгласяват да споделят правните отговорности по заема с вас. Това означава, че ако не успеете да извършите плащанията си, те ще се намесят и ще ги направят вместо вас.

Просто се уверете, че сте избрали съподписал с висок кредитен рейтинг. Както обяснява Синди Чанин, основател и директор на Rainbow EDU Consulting & Tutoring, „Ако съподписващият има много силен кредитен рейтинг, условията на заема може да са дори по-изгодни, отколкото ако студентът е получил заема от правителството.“< /p>

Разгледайте своите възможности за частни студентски заеми и квалификации тук сега.

Частните студентски заеми са по-скъпи от федералните студентски заеми

Както Чанин отбеляза, има моменти, когато частните студентските заеми предлагат по-добри условия от федералните. Всичко се свежда до вашия кредитен рейтинг (или до вашия съподписал), както и до други важни фактори като кредитора ви, например.

„Едно погрешно схващане е, че частните студентски заеми непременно носят много високи проценти, “, казва Чанин. „Това не е вярно. Докато някои го правят, не всички го правят. Лихвените проценти варират в зависимост от пазарните условия, заемодателя и кредитополучателя, и особено кредитоспособността на съподписващия.“

Можете също спестете пари от частни студентски заеми, като се възползвате от ниските въвеждащи лихвени проценти, които обикновено идват с опции за променлив лихвен процент.

„Студенти, които се възползват от първоначално ниските променливи лихвени проценти на частните заеми, като бързо изплащат заемите си вероятно ще плати по-малко през целия живот на частен заем, отколкото на публичен заем", казва Чанин.

Частните студентски заеми нямат възможности за трудности

При федералните студентски заеми има изобилие от погасителни планове и възможности за затруднения. Ако не можете да извършвате плащанията си, можете да поискате отсрочка или търпение, или може да сте в състояние да се включите в погасителен план, базиран на дохода, който коригира плащането ви въз основа на вашия доход.

Частните студентски заеми нямат всичко това, но те — поне при много заемодатели — идват с известна гъвкавост, ако изпаднете в трудни времена.

„Частните заеми, противно на общоприетото схващане, може да предложи някои трудности, макар и не толкова много, колкото публичните заеми“, казва Чанин. Някои дори предлагат отлагане на плащането, докато сте още в училище, казва тя.

За да сте сигурни, че имате опции, ако възникнат финансови затруднения, не забравяйте да попитате за търпение и други защити, когато търсите заема си.

„Времето, разрешено за търпение, може да варира между 12 и 36 месеца“, казва Уанг. „Това не е нещо, за което много семейства дори знаят, че трябва да питат, а заемодателите не оповестяват често.“

Научете повече за възможностите за частни студентски заеми тук днес.

Федерално срещу частни студентски заеми

Федералните студентски заеми често са най-добрият и достъпен избор за плащане на колеж, но ако сте изчерпали своята федерална помощ или се нуждаете от допълнителни средства, частните студентски заеми могат да бъдат жизнеспособна опция.

Просто се уверете, че търсите заема си, оправете кредита си, попитайте за потенциални решения на затруднения и изберете силен съподписвач. Предприемането на тези стъпки ще ви помогне да получите най-добрия възможен заем за вашите нужди както сега, така и в бъдеще. Започнете тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР