Лятото приключи, но дойде идеалният момент за разходки в обагрените

...
Лятото приключи, но дойде идеалният момент за разходки в обагрените
Коментари Харесай

С Купон+ потребителите печелят, докато пазаруват |

Лятото завърши, само че пристигна идеалният миг за разходки в обагрените от есента паркове, топлите шалове и вкусните гозби. Ако желаете да приготвите превъзходна вечеря или неделен обяд за вашето семейство, не пропускайте рецептата по-долу, която началник Манчев предлага. Тя е подобаваща както за празниците, по този начин и за по-студените зимни дни и е обвързвана с кулинарните обичаи на село Яврово, община Куклен.

Но с изключение на да инвестирате прелестно времето си в готвене и ядене, можете да добавите и още няколко плюса, тъй като от 11 октомври до 7 ноември ползващите приложението Lidl Plus могат да се включат в играта Купон+ и да събират суми с всяка покупка от категорията „ Прясно месо, риба и рибни артикули “. Така можете да си спечелите обичан артикул на преференциална цена от 1 ст. и отстъпка от 5% върху цената на идната си покупка. Играта включва няколко равнища, всяко от които носи награди по желание единствено против една стотинка за закупилите артикули от категорията. Пълните условия на играта Купон+ са разполагаем.

За по-добър резултат рецептата за свинско в гювеч с дробица може да се подготви с предна и задна четвъртина от малко прасенце, които Lidl предлага надлежно за 6,99 лева и 7,99 лева./кг до края на седмицата. Прясното месо и рибата в Lidl са сертифицирани със SGS документ, гарантиращ прохлада, качество и непорочност. Ето и рецептата:

Свинско печено в глинен съд, поднесено с дробица

Необходими артикули:

Котлет от малко прасенце - 1 бр.
Предна четвъртина от малко прасенце - 1 бр.
Задна четвъртина от малко прасенце - 1 бр.
Свински дреболии (бъбреци, език, далак, сърце, черен дроб, шкембе) - 500 гр.
Лук (стар) - 5 глави
Лук - 3 връзка
Картофи - 3 - 4 бр.
Печурки - 1 кг
Моркови - 300 гр.
Домати - 400 гр.
Целина - 200 гр.
Чесън - 2 скилидки
Магданоз - 2 връзка
Краве масло - 250 гр.
Олио - 400 гр.
Дафинов лист, бахар, кимион, мащерка, сол, черен пипер

Начин на подготвяне:

Нарязваме месото и го намазваме с червен пипер и сол. Започваме да го редим в авансово намазнен бездънен глинен съд. Върху него редим зеленчуците, нарязани на едро. Поръсваме с кимион, бахар и мащерка, и редим втори слой от месото. Повтаряме няколко пъти ред месо, ред зеленчуци, като включваме и целината, пресния лук и всички подправки. Добавяме задоволително лой и затваряме съда. Печем за 3 - 4 часа във фурна.
През това време вършим дробицата, като авансово сваряваме дреболиите, a по-късно ги нарязваме на ситно. В краве масло запържваме лук и прибавяме дреболиите. Доливаме от бульона, в който сме ги варили, малко бахар и дафинов лист за мирис, и задушаваме цялата примес. Когато е подготвена, прибавяме свеж домат, магданоз и чесън.
След като свинското е готово, сервира дружно с дробицата.

Видео с подготвяне на рецептата можете да намерите, както и да откриете още забавни предписания, които да споделите на трапезата с най-близките.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР