Лятото отново отлетя, остави ни много незабравими спомени, реализирани мечти

...
Лятото отново отлетя, остави ни много незабравими спомени, реализирани мечти
Коментари Харесай

Как да подготвим организма си за есента?

Лятото още веднъж отлетя, остави ни доста незабравими мемоари, осъществени фантазии и сътвори нови копнежи, които да чакаме през идващите топли дни. А знаете ли кое е най-подходящото време да започнете да подготвяте организма си за есенно-зимния сезон? Отговорът е един: тъкмо в този момент! Докато към момента сте заредени от летните лъчи, положителното въодушевление и от скъпите витамини, които ни донесоха летните плодове и зеленчуци.
Прочетете още
Посланието на последните две години несъмнено беше, че здравето е над всичко и че би трябвало да му отдаваме цялото си внимание и запаси. Ето за какво подготвихме един специфичен материал, в който ще обърнем внимание на измененията, които неизбежно настъпват в телата ни на границата сред лятото и есента и в който ще ви дадем скъпи препоръки по какъв начин да се погрижите за имунитета си - тази година овреме.

Колкото и да обичаме есента, би трябвало да признаем, че влажното и студено време е причина за появяването на разнообразни грипни и вирусни болести, които са същинско тестване за имунната система на всеки човек. Защо обаче това е по този начин?

Специлистите споделят, че една от главните аргументи се крие в намаляването на дневните часове или по-точно в неналичието на слънчева светлина. Именно това е моментът, в който телата ни стартират да създават по-малко мелатонин, което постоянно води до чувство за отмалялост, нарушавания в съня, главоболие. Малко хора знаят обаче, че това води и до нарушавания в работата на имунната система, а това е и повода през есента да започваме да се разболяваме по-често.

Как обаче бихме могли да се подготвим за есента? Добрата вест е, че индивидът е по този начин организиран, че да може да се приспособява към съвсем всевъзможни условия. Това е нещо, което постоянно забравяме, а в действителност сами потвърждаваме всеки ден. За да свикнете с обстоятелството, че на открито се стъмва по-рано и става все по-студено, е задоволително да извършите няколко елементарни стъпки.

Спете повече и спазвайте режим

Много е евентуално през есента да се нуждаете от повече сън и това е напълно обикновено и не трябва да ви тормози. За организма ви е значимо да има график, който да следва и за това експертите предлагат да си лягате и да ставате в един и същи час. Препоръчително е и да не заспивате по-късно от 23:00 часа. Известно е, че повече от 50% от мелатонина се създава в интервала от 2:00 до 5:00 сутринта.

Хранете се вярно

През есента е добре да обърнете по-специално внимание на храненето си и да включите в диетата си естествени антиоксиданти. Такива артикули са ядките, рибата и месо, плодовете и зеленчуците, морските блага. За да поддържате имунитета, бихте могли да включите допустимо най-бързо и имуномодулиращо средство. Такива артикули подкрепят както имунната, по този начин и дихателната система, укрепва изцяло организма и го тонизира. Имуномодулаторът има мощни антиоксидантни свойства и съдържа скъпи съставки като: растителен дестилат от ехинацея пурпурея, дестилат от черен бъз, витамин C и цинк. 

Обличайте се уместно

Дойде интервалът от годината, в който да си напомним максимата, че няма нищо по-капризно от есенното време. Често денем е топло, само че заран и вечер е доста по-хладно. Измръзването не се отразява добре на имунитета, по тази причина наложително носете със себе си по-топли облекла като есенни шалове, жилетки и шапки, които да ви бъдат постоянно на разположение за по-хладните моменти от деня.

Бъдете дейни и не забравяйте времето за релакс

Физическата интензивност е нужна на тялото ни когато и да е от годината, само че през есента тя е изключително потребна. Специалистите предлагат да включите в дневния си график най-малко една такава интензивност, според от времето, с което разполагате. Това могат да бъдат утринни извършения вкъщи, разходка в обедната отмора, вечерен джогинг или пък подготовка в зала. Доказано е, че стресът има извънредно неподходящо деяние върху имунитета на всеки човек, по тази причина не забравяйте и за релаксацията. Безспорно един от най-хубавите способи да се справите с него са масажът и медитацията. Можете да си вършиме разтривки вкъщи един на различен, дружно с вашата половинка, да посещавате един път седмично масажно студио или пък да се снабдите с домакински масажор. Важно е да отделяте всеки ден време за медитация или пък за дихателни извършения - 10-15 минути дневно ще ви бъдат безусловно задоволителни. След като към този момент сте въоръжени с скъпи препоръки за това по какъв начин да подпомогнете имунитета си през есента, е време дружно да помечтаем за аромата на ябълки с канела и тиква на фурна, както и за необикновено красивите есенни листа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР