Лятото не е просто название на сезон. То е страст,

...
Лятото не е просто название на сезон. То е страст,
Коментари Харесай

Летен бриз в интериора

Лятото не е просто наименование на сезон. То е пристрастеност, виталност, положение на духа. Все по-често се отплесваме в мечтания за морето, плажовете, топлите нощи, които пробуждат в нас предпочитание за смяна: на нещичко във външния ни тип, в ритъма ни на живот, в нашия дом. Защото лятото към този момент е на прага ни!

Морска романтика
С наближаването на лятото копнежът ни по морето става все по-силен. Донякъде можем да го удовлетворим със основаването на крайбрежна атмосфера вкъщи. А тя се реализира с композиция от синьо, бяло и малко слънчево жълто за акцент. Задължителен детайл са мидичките, пясъкът и рапаните, събрани прозорливо от предходната година, а в случай че имате – и малко морски звезди за лукс. Тази гама е най-подходяща за спалнята, тъй като синият и белият цвят работят успокояващо.

Горещият континент
Интериорът в жанр Африка не постоянно значи голям брой дървени статуетки и други етно аксесоари. Истинската загадка за основаването му се крие в подбора на цветовете. Дамаските и стените в оранжево или теракота, тъмното дърво излъчват същинска екваториална горещина, а абажурът, сервизите и възглавнички с цвят на слонова кост внасят нужната хладина. В пясъчна гама може да бъде покривката, а на масата дано постоянно има купа с екзотични плодове.

Цветна полянка вкъщи
Подтиснатото въодушевление през студените дни се дължи освен на дефицита на слънчева светлина, само че и на безжизнената атмосфера, която ни заобикаля. Как да измененията това? Замислете се кои багри и форми измежду природата ви зареждат с най-вече сила. Вероятно това са сочната трева, на която контрастират бели маргаритки, бистрото синьо небе, жълтите полета с рапица, ярките макове. Може да придвижите всичко това вкъщи, и то без съществени промени. Тази задача биха свършили свежите карирани завивки за спалнята или цветните декоративни възглавнички пръснати по дивана в дневната. Но най-вече можете да развихрите летните си мечти в кухнята. Ще имате същинска горска полянка, в случай че се снабдите с тревисто зелена завивка и бял порцеланов сервиз пъстър с макове, маргаритки или горски ягоди. Допълнете с цветни чашки

Кафе на балкона
Какво по-хубаво от това да стартираме деня си на въздух с чаша кафе в ръка. Това е допустимо даже и да живеем в апартамент. Само би трябвало да префасонираме балкона на лятна градина – с леки ратанови мебели, доста декоративни растения и за какво не плажен чадър. Единственото изискване е изгледът да бъде не към някоя претрупана и прашна улица.

В спонтанната градина може да се оттеглите и по здрач с коктейл в ръка. В този случаи не забравяйте и да запалите няколко свещи – те ще внесат нужната доза романтика и тайнственост в лятната нощ.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР