Лятото наближава, а с него и въпроса “Къде ще ходим

...
Лятото наближава, а с него и въпроса “Къде ще ходим
Коментари Харесай

Защо гръцките плажове привличат милиони туристи?

Лятото наближава, а с него и въпроса “Къде ще вървим на море? "

Разбира се, нашето Черноморие винаги предлага прелестни благоприятни условия от хотели, къмпинги и диви плажове за всеки усет, само че в случай че бързате да отидете на море в по-ранната част на сезона, когато няма толкоз доста хора, то през днешния ден сме избрали да ви покажем 5 невероятни плажа в Гърция, в които ще се влюбите.

Започваме, несъмнено, с един от най-популярните плажове на остров Левкада, а точно - Порто Кацики. Плажът е прочут с чистата си вода в наситено синьо и линия, осеяна с бели камъчета. Намира се покрай село Атани и разполага с паркинг на върха на скалата, наоколо до мястото, където стартира стълбището към него.

Там можете да откриете заведения за хранене, чадъри и шезлонги чартърен, само че къмпингът е неразрешен. 

На номер 2 слагаме известния плаж “Портокали ", който се назовава още и “Ориндж Бийч ". Намира се на Ситония и отличителното за него са белите варовикови скали, сред които има линии пясък. Кристално чиста вода, шезлонги и чадъри, храна и питиета, а в разгара на сезона даже и DJ празненства с доста песни и танци.

Препоръчваме да посещавате плажа преди 11 часа, тъй като много постоянно след този час е мъчно да си намерите място. Когато отидете там, не пропускайте да видите и скулптурата на Русалката, чийто създател е незнаен, само че несъмнено се вписва с магията на плажа. 

Номер 3 римуваме с Керамоти и не инцидентно плажовете в региона са желани от множеството българи. Независимо дали обичате да ловите риба, или да си почивате под сенките на някой чадър, до момента в който наблюдавате кристално чиста вода - в Керамоти има по нещо за всеки. Сравнително близо е до България и цените са много прилични. Много хора споделят, че на Керамоти можете да се насладите на най-спокойната и удобната си отмора, поради гостоприемството на личния състав и неналичието на тълпи от туристи.

Ако въпреки всичко желаете нещо по-различно и забавно, то Червеният плаж на Санторини е най-подходящ за вас. Вулканичните изригвания са довели до образуването на това красиво място, което всяка година се посещава от доста туристи. Околностите му от големи вулканични скали, черни и червени камъчета и пясък с разнообразни цветове, най-вече червен, съставляват дива природа, която притегля всички гости и пленява всеки от момента, в който стъпи на това зашеметяващо място.

Неговите скални формирания и забавният му морски живот вършат плажа съвършен и за феновете на гмуркането с шнорхел. Последен, само че не на последно място, слагаме плажът Super Paradise на остров Миконос.

Смятан е за един от най-красивите плажове в Гърция и е добре проведен с шезлонги и чадъри. Въпреки това, в случай че не се чувствате удобно с концепцията да седите доста покрай други хора, можете да поставите кърпата си от дясната страна на плажа, която към момента е девствена. Наличните туристически уреди включват плажен клуб и ресторант, водни спортове като парасейлинг, джетове и флайборд, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР