Лятото на 2022 г., което е белязано голяма суша и

...
Лятото на 2022 г., което е белязано голяма суша и
Коментари Харесай

Това е най-топлото лято, регистрирано в Европа

Лятото на 2022 година, което е белязано огромна суша и жеги, свързвани с световното стопляне, е най-топлото записано в Европа. Това заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на европейската работа " Коперник ".

Средните температури са " най-високи, както за м. август, по този начин и за цялото лято ", като надвишават с 0,4 градуса за трите месеца тези от 2021 година, когато е предходният връх, означават в официално съобщение от службата за измененията в климата " Коперник ". За интервала 1991 година - 2000 година те надвишават междинното за сезона с към 1,34 градуса Целзий. Температурите през август са рекордни - с 1,72 градуса Целзий над междинното за интервала 1991 година - 2000 година

" Интензивната поредност от горещи талази в Европа, съчетана с необикновени условия на засушаване, докара до рисково лято с рекордни температури, суша и пожари ", уточни в изказването си Фрея Вамборг, която е основен академик в европейския институт. " Сушата и пожарите в доста елементи на Европа се отразиха на обществото и природата по разнообразни способи ", означи тя и напомни, че " предходният връх беше единствено на една година ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР