Лятото идва и всеки иска да е във форма за

...
Лятото идва и всеки иска да е във форма за
Коментари Харесай

12 начина да отслабнете без диета

Лятото идва и всеки желае да е във " форма " за идния сезон. Проблемът е, че изтощителните тренировки във фитнеса и гладуването не са обичано занятие на мнозина.

За благополучие има и 12 " мързеливи " метода за намаляване за тези, които не желаят да съблюдават диети и да броят калории.

1. Необходимо е да държите огледало близо кухненската маса – това ще способства за избора на по-здравословна храна. Имаше изследване, което сподели, че хората са по-склонни да избират плодова салата, в сравнение с шоколадова торта, когато се хранят в огледална стая, и ядат една трета по-малко, когато гледат себе си, до момента в който ядат.

2. На феновете на сладкото се предлага да се придържат към пакетирани сладкиши. Аргумент в интерес на тази концепция е даден в швейцарско изследване, оповестено в списание Appetite. Според него сладкоежките ядат по-малко бонбони, в случай че са увити в целофан. Участниците изядоха пет неопаковани бонбона спрямо три и половина опаковани бонбона.

3. Използвайте единствено дребни чинии. Предполага се, че по този метод можете да излъжете мозъка си да мисли, че в чинията има доста храна - ядене в дребна паница наподобява по-впечатляващо от същата порция в по-голяма паница.

4. Не яжте в изправено състояние.

5. Избягвайте газирани питиета.

6. Не гледайте телевизия и не сърфирайте в обществени мрежи, до момента в който се храните.

7. Слушайте релаксираща музика, до момента в който ядете. Учените са потвърдили, че с подобен съпровод хората ядат с 54% по-малко.

8. Яжте яйца за закуска вместо зърнени храни и сандвичи и започнете обяда с вкусни, само че не тежки супи.

9. Спете повече и при температура не по-висока от 20 градуса.

10. Сложете ароматизатори с ванилия в дома си. Миризмата на ванилия може да помогне за угнетяване на апетита. Това значи, че ще ядете по-малко сладки неща, като шоколад и бисквити. Едно изследване е открило, че хората, които носят лепенки с мирис на ванилия, губят приблизително малко под половин кг за един месец. За страдание, това няма да стане с ванилов сладолед!

11. Използвайте многоцветни чинии. Уверете се, че цветът на храната ви не съответствува с този на чинията, на която се сервира. Това ще ви помогне да ядете по-малко. Изследвания са открили, че хората изяждат с 30 % повече, когато ядат паста с доматен сос, когато е сервирана е алена паница. Но в случай че желаете да ядете повече зеленчуци, изберете зелени чинии.

12. Яжте яйца за закуска. Да хапнете яйца вместо зърнени храни и самун, с цел да започнете сутринта, значи, че ще ядете по-малко през целия ден. Едно американско изследване открило, че дамите, които са избрали яйца вместо гевреци, до момента в който са на диета, губят 65% повече тегло след шест седмици. Учените считат, че резултатът се дължи на яйцата, които поддържат хората сити за по-дълго.

13. Спете повече. Спането с още два часа значи, че ще ядете към 270 калории по-малко дневно. Проучване в списание JAMA Internal Medicine откри, че доброволците, които спят по шест часа и половина на нощ, ядат по-малко, като лежат в допълнение два часа на ден за интервал от две седмици. На участниците е било казано да не трансформират диетата си или да се пробват да отслабнат.

14. Супа за начало. Изборът на вкусна чорба за начало на хранене ще понижи приема на калории с 20 %. Учените считат, че супата ви засища, което значи, че ще ядете по-малко от главното си ядене. Проучване е открило, че нискокалоричният зеленчуков бульон е най-хубавият за намаляване – за разлика от по-тежките кремообразни супи.

15. Откажете се от диетичните питиета. Хората, които пият газирани диетични питиета, са склонни да имат по-голяма талия от тези, които не го вършат.

Изследователи от Тексаския университет наблюдават участниците в продължение на десетилетие и откриват, че тези, които постоянно пият диетични питиета, имат 70% по-голяма талия. Когато хората пият по две кенчета дневно, а това води до 500 % нарастване, написа уеб сайтът Zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР