Лятото е в разгара си. Ваканциите са планирани, хотелите резервирани.

...
Лятото е в разгара си. Ваканциите са планирани, хотелите резервирани.
Коментари Харесай

Приятел в нужда се познава

Лятото е в разгара си. Ваканциите са планувани, хотелите резервирани. Остава да стегнем багажа. Плажна забрадка, бански, сандали, освободено е място за повече фотоси. Приготвени са слънцезащитният крем, спреят срещу комари. Но дано не забравяме и още един значим артикул, когато се подготвяме за лятна отмора, в случай че желаеме цялостен комфорт и успокоение – препарат срещу стомашни неразположения.

Почивка на морето. Плажът примамва с горещия си пясък, а морето с освежаващия плисък. Чадърът хвърля мека сянка, в чашата потракват бучки лед. А ти, вместо да си на кърпата, събиращ витамин D и безоблачен тен, прекарваш часове и дни от по този начин чаканата отмора в разходки от тоалетната до спалнята и назад.

Дълго чаканото пътешестване до Тоскана в Италия пристигна. Разговорникът е в чантата, камерата на телефона чака да запечата архитектурните хубости на старите къщи, монументи и паркове. А ти към този момент предвкусваш хрупкавата коричка на пицата и охладеното бяло вино. Но ще останат за на следващия ден. Или за вдругиден. Когато стомашният дискомфорт решат да те оставят да се насладиш на остатъка от късата почивка.

Хижата в планината е с прелестен аспект към върховете. Зад нея стартира красива борова гора. Има чудесни направления за преходи и разходки. Но преход, когато не знаеш по кое време отново ще те присвие коремът, не е най-удачното решение.

Всеки от нас е имал неприятни моменти в дни, в които е трябвало да се любува на заслужена отмора, а вместо това се постанова да е затворен в хотелската стая сред банята и леглото. Затова сме събрали няколко лесни за следване съвета да понижим шанса възможни неразположения да скапват прекарването.

Не се предоверявай на чешмяната вода. Микробите, които се намират във водата са най-често безобидни, само че това, че за локалните хора водата от чешмата не води до проблеми, не значи, че твоят организъм ще реагира добре на нея. Все отново те я пият цялостен живот, а твоето тяло се среща с нея за пръв път. Бутилираната вода може би е най-хубавият ти другар по време на пътешестване.

Не разчитай прекалено много на уличната храна. Освен че, както при водата, локалните бактерии се намират и в храната, не можеш да си сигурен за хигиената на този вид хранене.

Приемай повече ферментирали храни. Киселите краставички, разнообразни туршии – естествената ферментация подкрепя салдото на стомашно-чревния тракт.

Пази се от жегата! Слънчевият или топлинният удар постоянно водят и до разпределяне на червата и най-малко един ден мощно неразположение. Шапка, необятни и прохладни облекла, слънцезащитен крем – силата е в теб.

Бъди квалифициран. Една опаковка пробиотик, какъвто е от Vedra не заема съвсем никакво място в багажа, а може да те избави от неприятния миг на чревно или стомашно разстройство. Освен че парира острите признаци на диария в границите на първите 24 часа на приема на пробиотика, Омни-Биотик 10 е отличен избор и при признаци на стомашни раздразнения и при лекуване с антибиотик. Допринася за поддържане на здрава чревна микрофлора и здрава чревна лигавица и нападна непосредствено причинителите на диария.



Така че, наслаждения се на ваканцията без ограничавания, бъди себе си и се потопи до дъно в приключенията на лятото. Като се довериш на другар, който да ти пази гърба и червата.

Попълни анкетата и участвай в лотария с награди!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР