Лятото е сезонът, който кара една не малка част от

...
Лятото е сезонът, който кара една не малка част от
Коментари Харесай

Отслабването с лекарства за диабетици може да доведе до рак на щитовидната жлеза и панкреатит!

Лятото е сезонът, който кара една не дребна част от хората да преминат на диета, с цел да наподобяват добре в облеклата си на плажа. Започват се безкрайни диети. След частични триумфи и големи неуспехи, мнозина се предават и стартират да търсят нещо, което ще ги направи незабавно слаби и красиви. Фитнесът има такова въздействие, само че става постепенно. Затова се търси вълшебството. Медиите гръмнаха за лекарство, което може да донесе бърз резултат – предопределено е да помогне за ръководство на равнищата на инсулин при хора с диабет вид 2. 

Фармацевтът Петя Иванова, притежател на аптека в Сливен, изясни по какъв начин работи тази група препарати в организма.

" Те имитират хормона на отслабването. Не са тъкмо инсулини, а имитатори, които действително понижават телесните мазнини. Бумът на рекламата докара до голямото им търсене. Има и нови – те са с още по-голяма централизация. Идеята е да се подкрепят диабетиците да се оправят с проблемите си, само че суетата накара доста хора да се втурнат да си бият сходни препарати ". 

Какви са резултатите от използването на този вид медикаменти и има ли риск за здравето?

" Действително работят, само че не са задоволително проучени страничните им дейности. Освен постоянно срещаните странични резултати, като гадене, повръщане, диария, болки в стомаха и по -сериозни алергии, към този момент има и известия за риск от развиването на рак на щитовидната жлеза, остри панкреатити, има увреждане на очите и йо-йо резултат след прекъсване на приема. Стопяването на мазнините влияе  зле и върху лицето. Кожата стартира да наподобява по-състарена. Тази игра с природата и навлизането в регулацията на организма е нездравословно ". 

Началникът на отделението по Ендокринология в Областната болница доктор Наталия Канева също предизвести за опасности от използването на сходни препарати без лекарско наставление. 

" Тази група е съвременна, само че не е напълно безвредна. Има резултат и по тази причина всеобщо навлезе, само че това е въпреки всичко лекарство, не е добавка или витамин. Всеки, който има непотребни килограми първо би трябвало да посети ендокринолог. Това е лекуване. Не го толерираме като лекари. Това е вмешателство в организма. Не е панация. Не всички отслабват колкото желаят единствено с инжекциите. Преди всичко би трябвало да почерпим информация от доктор ". 

Този вид медикаменти работят по предназначението си най-много при хора с диабет и при тези с наднормено тегло, които желаят да отслабнат, само че и в двата случая дали да се ползва, би трябвало да реши доктор. Освен това има и странични резултати, които към момента не са проучени, а най-хубавият метод за намаляване си остава изпитаната рецепта - диета и спорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР