Лятото дойде и с него започва сезонът на отпуските. Домовете

...
Лятото дойде и с него започва сезонът на отпуските. Домовете
Коментари Харесай

Обират ни, докато сме на почивка - как да се предпазим?

Лятото пристигна и с него стартира сезонът на отпуските. Домовете ни ще останат празни за най-малко една седмица. Данните демонстрират, че тъкмо през летните месеци се усилва и броят на домовите обири.

" Най-ефикасно е да се консултираме с специалист, който да предложи по-добра заключваща система срещу отключване от нежелани посетители ", посъветва специалистът по основна сигурност Илиян Царибродски в студиото на  " България заран ".

По думите му най-лесно се разрушават системите за заключване вид " касов ключ ". Крадците употребяват за него шперцове и не се постанова да унищожават самата врата, а след визитата даже могат да заключат след себе си.

" Препоръчваме вместо касов ключ, да се постави хай секюрити заключваща система - патрони, които са хай секюрити, те могат да бъдат внедрени в елементарни заключващи системи. Дори и за 100 лева може бъде купена заключваща система, която може да се инсталира в допълнение и не може да се отключи с шперц ", посочи Царибродски.

Цената на отбраната стига до 600-700 лева А размерът на ключовете е обратнопропорционален на отбраната, която обезпечава.

" Ключовете стават все по-малки, компактни, от септември чакаме нова заключваща система - електронна заключваща система, която може да се ръководи от телефон или bluetooth. С него забранявате и отбранявате заключването. Ще бъде с траспондер система, както е при ключовете ", изясни специалистът.

Той изясни пред Bulgaria ON AIR, че доста висок клас отбрана, която действително е непробиваема, съставляват дефендер, с които се скрива ключалката.

" Това е вид бронировка, която се поставя на патроните - тя е с 10 милиарда комбинации, ключът е магнитен, отключва паричка на бронировката, с цел да пъхнете ключа, самият патрон на вратата може да бъде от 5 лева, само че с дефендера става непробиваема ", безапелационен беше Илиян Царибродски.

Експертът посочи при покупката на отбрана за вратата да се ревизира за документ за качество на самия патрон.

" Без тази карта да не могат да се вършат ключове, тя е като персонална карта на заключващия механизъм, единствено с него ще можете да вършиме копия ", посочи гостът.

За отбрана на прозорците даде като образец слагането на секюрити обков.

По думите му в 99% от случаите хората търсят отбрана на дома, откакто към този момент са станали жертва на апаш. А най-често кражби стават в новите комплекси. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР