Лято или зима, горещо или студено – температурните промени и

...
Лято или зима, горещо или студено – температурните промени и
Коментари Харесай

Как да изберем перфектния балсам за нашите устни?

Лято или зима, горещо или студено – температурните промени и промяната на сезоните не са от изключително значение. В някои случаи отбраната на устните е от решаващо значение, тъй като те могат да са  с висока сензитивност към климатичните и екологичните фактори. Балсамът за устни може да ни помогне да създадем тъкмо това, само че по какъв начин да изберем верния.

Той съставлява козметичен тип артикул, като функционалността му е да защищава устните, образувайки предпазен пласт върху тях, който да ги защищава от факторите на околната среда като вятъра и студа, както и да предотвратява естественото дехидратиране на кожата, спомагайки за поддържането на оптималното количество воден състав върху тази внимателен част от лицето. Затова от особена значимост е да подберете верния еликсир устни, защото този артикул може да бъде всмукан доста добре след  нанасянето му.

Какво съдържат балсамите за устни?
Как да се оправим с напуканите устни през зимата?
Студеният зимен интервал несъмнено оказва отрицателно влияние върху нашата кожа. Особено в региона на устните ни, тя е доста нежна и...
Прочети повече
Основните им съставки са тези, с  твърда конструкция, представляваща основата на самия артикул, най-често употребяваните са восък и мазнини. Въпреки имената, употребяващи се нормално за описанието  на тези артикули, постоянно върху етикета не са вписани съставки като  масло от какао или различен тип растителни съставки. Но има и такива, извлечени от нефт (известни още като масла от минерален състав) са употребявани постоянно, заради свойствата си на устойчивост, само че не са целесъобразни  за артикули, с предопределение за приложимост върху устните.

Поради тази причина, като защитен принцип, най-добре е да бъдат избягвани продуктите за устни, съдържащи този вид субстанции в листата на съставки като: микрокристален восък, парафини, вазелини, синтетичен полиизобутиленов восък, хидрогениран полибутен, полиизоетил. Този тип рекомендации се отнасят единствено за балсамите за устни, а не за други козметични артикули като кремовете, маслата, лосионите за тяло и лице и други.

Какво да избягвате?

Докато главните грижи за сигурност на продуктите основани за устни е тази на съставените елементи, получавани от петролни детайли заради избран вид нездравословни съставки, има и други субстанции, въпреки и по-малко известни, които е редно да бъдат избягвани в ежедневния вид артикули, с предопределение да влизат в контакт с нашето тяло. Това най-вече са субстанции, имащи способността да въздействат на  хормоналната ни система и към момента са обект на проучвания.

По-точно, този вид рекомендация може да се отнесе единствено за пропилпарабенът, бутилпарабенът (консервант) и етилхексил метоксицинаматът (слънцезащитен  вид крем, прочут също като OMC). Хората с алергии и сензитивност също е по-добре да заобикалят алергични аромати, които се употребяват, с цел да създадат продуктите да миришат по-приятно.
Лесният метод да имаме меки и здрави устни през студените месеци
Истината е, че кожата на устните е по-тънка и не се омазнява, което надлежно е причина да се изсушава по-често и да се напуква, а...
Прочети повече
Цената в никакъв случай не дава гаранции

Продуктите, които се продават на умерени цени в аптеките и парфюмериите, в случай че ги съпоставим  с тези в избрани супермаркети, не бихме им подсигурили нараснала сигурност. Съставките, получени от нефт, се употребяват странично в продуктите в дистрибуционните канали и от време на време най-скъпите от тях могат да съдържат някои от най-лошите съставки. Въпреки това,  важно е да отбележим, че по-голямата част от балсамите за устни, предлагащи се на пазара са въз основата на минерално масло, тъй че е мъчно да се открият такива без този тип съставки.

Кое да предпочетем?

·        Забравете за продуктовите линии, предопределени особено за деца: те не са по-безопасни и по-добри.

·        Не се подвеждайте по рекламния вид стикери. По-добре да пренебрегнете всички изказвания като: " натурално ", " употребявано е растително масло от... " или даже " не съдържа... ". Само описът със съставки е действителен, като би трябвало се вземе поради постоянно, че е показан в  низходящ ред: в случай че растителното масло, рекламирано върху самата опаковка се намира чак на края на листата, то евентуално в състава на балсама ще има доста малко от него.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР