Лято - горещо слънце, студена бира и лек морски бриз.

...
Лято - горещо слънце, студена бира и лек морски бриз.
Коментари Харесай

Пътеводител на най-красивите скрити плажове в Европа

Лято - горещо слънце, студена бира и лек морски бриз. По това време от годината, плажовете се трансформират в цел на множеството пътешественици по света, които мечтаят за топли морета, бял пясък и слънчеви крайбрежия. Повечето хора обаче избират да избягат от огромните тълпи и шумните туристи, с цел да могат напълно да се насладят на почивката си. Класацията на Forbes, представена от businessnovinite.bg, за най-красивите скрити плажове в Европа, които може да са вашето малко райско бягство:

Плажът Pasjača, Хърватия

Този плаж се намира в Конавле в дребното град Popovici в най-южната част на Хърватия. Това е хубав прикрит плаж, открит под доста стръмни скали. Единственият метод да стигнете до него е като се спуснете по стръмни стълби, издълбани в камъка (250 м надморска височина). Слизайки надолу имате възприятието, че на дъното ви чака нещо красиво и превъзходно, тъй като този плаж стопира дъха със своята сурова хубост. Това е идеалното място за двойки, романтици и тези, които желаят да се възползват от уединението му.

Циградо, Милос, Гърция

Този хубав дребен залив се намира на южната страна на остров Милос, на 11 км от пристанище Адамас. Плажът е с бял пясък, а водите са плитки и кристално чисти. Мястото е идеално за гмуркане или проучване на многочислените морски пещери. Плажът е мъчнопроходим и единственият метод да стигнете до там е с лодка.

Praia da Ponta Pequena, Португалия

Разположен в град Албуфейра, в южния район Алгарве, Praia da Ponta Pequena е дребен плаж с доста скалисти елементи. Тъй като се потапя съвсем напълно по време на прилив е най-безопасно да отидете при отлив. На източната канара има естествена арка, която предлага достъп до прилежащ плаж. Малка пътека минава съвсем по целия път до плажа, само че достъпът през морето е най-препоръчителен.

Папафрагас, Милос, Гърция

Папафрагас е още един прикрит плаж на остров Милос, ситуиран до разкопките н античния град Филакопи. Плажът е един от най-красивите плажове на Цикладите, предлагащ същинска алея за плуване към тюркоазеното Средиземно море, където може да се удивите на красотата  на подводните пещери и лазурните води.

Cala Goloritzè, Сардиния

Cala Goloritze, дребен, само че замайващ плаж в региона на Олястра, на 9 километра северно от Баунеи. До плажа може да достигнете единствено пешком или с лодка. Пътуванията с лодка нормално стартират от 60 евро. Ако планирате да отидете пешком, би трябвало да се подготвите за едночасова разходка в посока. Водата се отличава с невероятни нюанси на синьо и зелено. Cala Goloritze е още един образец за това по какъв начин наподобява раят на Земята.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР