Лято е - все още. Топло е - все още.

...
Лято е - все още. Топло е - все още.
Коментари Харесай

10 пъти, когато брокерите на имоти преувеличават

Лято е - към момента. Топло е - към момента. Затова нямате доста потребност да мислите за апартамент, само че въпреки всичко несъмнено отнякъде минава по някоя Баба Мравка и ви иде да я питате " где по този начин ". А в случай че вземе да ви отговори нещо отвън да ви напсува и да изясни за " зимъската ", става ви извънредно неприятно неотложно да измислите нещо, че да не ви го повтарят родителите/бившата/(бившите) тъстове - що ще чиниш ти зимъска, като към този момент си огромен, пък ние не те щем?
Затова - дано потърсим апартамент. И да внимаваме с новата ни къщичката, че някои брокери продават доста волунтаристично - ето защо!
1. " Апартаментът е дребен, гиздав и артистичен "
29 квадратни метра. Ако поканиш посетители, единият ще би трябвало да стои прав, а при разминаване в единствената ти стая ще би трябвало да си гълташ корема. Само след няколко месеца вътре би трябвало да се почувстваш като заровен жив човек, пробудил се в стеснен ковчег и опипващ паническите стените му. За сметка на това стената е оцветена в оранжево-синьо и на нея виси картина, която е купена кой знае от кое място. А на дребната масичка има ваза с изкуствени цветя. Това са двата арт детайла, останалото ще е от теб. Ти си креативна персона, ще се оправиш. 
2. " Апартаментът се нуждае от опреснителен ремонт "  
Вътре би трябвало да влезе екскаватор и да го изрине до основи. В банята жена не би влезнала в никакъв случай - доста мъже също. Кухнята е украсена с най-знаменитото достижение на зрелия социализЪм - кафевият балатум. Печка " Раховец " и пералня " Перла 05 " гордо допълват инвентара. Освежавай на воля.
3. " Намира се в прекрасен софийски квартал с доста градинки и зелени площи "
Градинката е инцидентно избуяла трева пред блока - единствено сред вратите на колите, които паркират върху нея - под тях трева няма. Другата зеленина са двете дървета, облепени с некролози. Най-близкият парк е на 40 минути пешком. Наоколо обаче има магазин на огромна комерсиална верига (да не се обидят, не споделям коя) - голямо предимство, изтъквано от брокера: ти просто би трябвало да си пъклен благополучен, че всеки ден ще има от кое място да пазаруваш храна, която ще ядеш, с цел да се събудиш отново на идващия ден и да си купиш храна, която ще ядеш. През това време в зрителното ти поле доживот ще вали сивия панелен соц проливен дъжд.
4. " Цената е компромисна "
Цената е надута първо от притежателя, след това от брокера, а най-после от колосалния общ балон, в който всяко възприятие за здрав разсъдък е избягало със свистене. Не дава отговор нито на квадратурата, нито на разположението, нито на етажа, нито на обзавеждането. Балонът е толкоз огромен, че в случай че брокерът се качи на него, ще отлети до стратосферата и при скок от там би могъл да усъвършенства върха на Феликс Баумгартнер.
5. " Тенденцията с цените е възходяща "
Всичко е почнало от един човек, който си е пуснал жилището в " Люлин " на 60 000 евро. После го е видял различен притежател и си е рекъл: " Тъй ли? 60 000 евро за панелка в Люлин? Тогава аз ще пусна моята в " Разсадника " за 65 000 евро! ". Това пък е било видяно от човек, който продава в " Младост ", който си е споделил: " 65 000 за апартамент в " Разсадника "? Тъй ли? Пускам моя за 75 000 евро ". Накрая всички тези разгласи са били видени от притежател, който продава апартамент в Лозенец и напълно разумно го е закотвил на 140 000 евро. Ето я, възходяща наклонност.
6. " Имало е ремонт, с цел да има повече пространство "
Разбирай, че двата прелестни балона са усвоени, с цел да има по 3 спарени квадратни метра допълнително и да няма къде да си изпушиш цигарата. Направил го е първо един комшия, а след това всички са повлекли крайник. С тези усвоени балкони извън блокът наподобява запечатан и като великански бункер.
7. " Тук ще има метро "
През 2035-та, несъмнено. Само в България е допустимо цената на парцел да се вдигне с 20% поради заричане за метро, работите по което даже не е почнала. От теб се чака да купиш мястото, с вярата в късната ти зрялост най-накрая да стъпиш в мотрисата и да се отправиш към работа - тъй като пенсията е за слабаците и комунистите!
8. " Владо Карамазов има апартамент наоколо "
Страшно! Трепети на неспокойствие обливат цялото ти тяло - ти самият, живеещ измежду българския елит... Друго стъпваш, инак се кашляш. Ами в случай че засечеш Калин Врачански и Луиза Григорова в магазина? И си купите с изключение на всичко едни и същи краставици? Ами моркови? Леле, а ябълки? Това се споделя място от сой!
9. " Готови сме да създадем коментар на цената "
От 30-те надути % оскъпяване, сме подготвени да смъкнем на 28%, само че пък за сметка на това вие напълно ще поемете разноските в общината, което общо взето ще ни върне на към този момент откритите 30% балон.
10. " Лихвите по заемите са на рекордно ниски равнища "
Само дето цените на жилищата са рекордно високи, и това изцяло компенсира лихвата по заема: облагата на банките е същата, единствено ти си прецакан. Но, свиквай. Нали не искаш постоянно да живееш на квартира?
 
Автор:  Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР