Лято е! Време за плаж, ледени напитки, морски бриз, топъл

...
Лято е! Време за плаж, ледени напитки, морски бриз, топъл
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за юли 2022 г.

Лято е! Време за плаж, ледени питиета, морски бриз, топъл пясък и ароматa на същинската независимост. А тук някъде хубавата книга е неизменим сателит.

Смесваме роден справочник за оцеляване с едно огромно гръцко лято; подмолните игри на Кремъл с тъмно фентъзи; разтърсващия край на романа „ Бьорнстад “ с нова сантиментална история от авторката на „ Сделката “. И всичко това гарнираме с доза същински адреналин, с цел да се насладим на най-новия лист със 101 отбивки.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година


10. „ Къщата на Ривиерата “
Наташа Лестър

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година

Две любовни истории – една от Втората международна война и една модерна, се преплитат в тази огромна сага за саможертвата, волята за живот и същината на човечността.

Реми Ланг има първокласно имение на френската Ривиера. Наследила го е от родителите си, които в никакъв случай не е срещала, дружно с една картина, която изненадващо се оказва част от каталога на Херман Гьоринг с откраднати творби на изкуството.

Реми обаче не желае да задълбава в тази тайнственост. Потънала в тъга, откакто е изгубила брачен партньор и щерка при брутална злополука, тя се е затворила в себе си. А мистерията си заслужава да бъде разгадана.

Седем десетилетия по-рано къщата на Реми е станала очевидец на една малко позната част от историята на Втората международна война – разграбването на френското културно завещание от страна на нацистките окупатори.

С помощта на харизматичен фотограф, който с внимание и състрадание ще я върне към живота, Реми въпреки всичко ще открие тайните на предишното и посланието, закодирано в картината в имението. Тя ще се запознае със ориста на Елиан – жена от френската Съпротива, една от многото, рискували всичко, с цел да се опълчат на нацистите и да спасят стотици скъпи творби на изкуството. И ще разбере за какво картината в дома ѝ изобразява съвършената обич, само че носи името Предателят.

9. „ Моето огромно гръцко лято “
Сю Робъртс

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година

Британката Манди дълго е вярвала, че ще прекара целия си живот със своя брачен партньор Дани. Когато обаче той ѝ изневерява, тя е изправена пред тежки избори. Да го зареже ли, както я поучава майка ѝ, или да потърси метод да му елементарни и да закрепи брака си.

Точно тогава ориста ѝ предлага невероятна опция. Манди непринудено взема решение да стане пътешественичка. А слънчевите гръцки острови са способни да излекуват раните ѝ и да ѝ дадат мощ да стъпи на краката си и да отстоява себе си, да вземе значимите решения, от които ще зависи животът ѝ оттук насетне. Така че вместо да унива и да се самосъжалява, тя се заема с нещо ново – взема решение да преобрази закътаното и едва посещавано островче, на което е отишла на отмора, и да го трансформира в топ дестинация.

Тя ще направи това, като провежда там музикален фестивал и предложения международни звезди. А да се оправи с провокациите, ще ѝ оказват помощ както новите другари, по този начин и един висок и хубав мъж, който е цялостна диаметралност на нейния брачен партньор.

8. „ Хората на Путин “
Катрин Белтън

Война в Украйна. Намеса в американските избори. Спонсориране на крайни политически придвижвания в Европа. Изкупуване на безчет първокласни парцели по света и изключително в английската столица, заслужила неласкавото название Лондонград. Корумпиране на демокрацията на всички места, където е допустимо. В последните години ръководството на Владимир Путин фокусирано се пробва да сътвори нова история и друга действителност за съветския народ и да унищожи от вътрешната страна основите на западните демократични институции.

Но по какъв начин стана по този начин, че дребна група от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) съумя да задържи позиции при разпадането на Съветския съюз, да си върне властта, да открадне благосъстоянията на Русия и да ги употребява, с цел да опита да отмъсти за загубата в Студената война?

В „ Хората на Путин “ проверяващата журналистка и някогашен сътрудник в Москва Катрин Белтън документира смайващото присвояване на властта и завладяването на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите сътрудници и доближени. Белтън години наред е имала вътрешен достъп до основни фигури в интервала на определяне на Путиновата власт и разказва с елементи по какъв начин новата генерация лоялни олигарси заменя настоящите с обсег бизнесмени от Елциновата епоха. Точно тези олигарси по-късно проникват в Съединени американски щати и Европа като проводници на кремълското въздействие.

Резултатът е застрашителен реванш за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – история, почнала измежду разпадането на Съветския съюз, когато ловко построена мрежа от оперативни сътрудници присвоява милиарди долари от стопанската система на световната суперсила, които по-късно са употребявани, с цел да бъде върната назад властта в ръцете на службите; за присвояване на могъщи предприятия; за смазване на всеки опозиционен глас; и в последна сметка за нова офанзива към Запада, в това число и посредством заплитане в мрежите си на един предстоящ американски президент.

От Москва до Лондон, от Швейцария до Бруклин, от Париж до София – на всички места могат да бъдат открити  хората на Путин : приказно богати, привидно недосегаеми, послушни марионетки на властелина на Кремъл.


7. „ Да измамиш благородник “
Сара Адамс

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година

За нея той е просто следващата ѝ цел. Тя за него – чаровна измамница.  Всичко трябваше да е просто игра. В ничии проекти не влизаше да се влюбват един в различен

Роуз е прелестна мошеничка, която знае по какъв начин да изпразни безнаказано портмонето на всеки лондонски благородник. Един ден обаче потропва на неверната врата и се изправя не пред изискания непрокопсаник, който е очаквала, а пред Карвър Ашбърн, граф Кенсуърт.

Младият мъж разкрива  измамата единствено за минути, само че все пак не отпраща Роуз. Карвър е благородник, само че даже джентълменът не би пропуснал шанса да се разсее от тъгата си с красива жена… изключително когато знае, че тя не е тази, за която се показва. Напротив, повлича я със себе си към фамилното имение – място, изпълнено с призраци от предишното.

Очарована от семейство на младия мъж, Роуз открива, че не всички аристократи са арогантни и алчни, а Карвър схваща, че даже една крадла може да има златно сърце. Двамата стават все по-близки, само че скоро ще би трябвало да решат –  дали любовта си коства риска от още болежка?

6. „ Книга на нощта “
Холи Блек

Няма брава, която Чарли Хол да не може да разбие, книга, която да не може да открадне, и неприятен избор, който да не направи.

В нейния свят господстват мрачниците – магьосници с пробудени сенки, които могат да бъдат манипулирани, изменяни и принудени да правят потайни, злокобни каузи. Мрачниците грижливо пазят тайните си, което основава рисков, само че рентабилен черен пазар за търговия с окултни книги, гримоари и артефакти. В непрекъснатата си борба за превъзходство в подземния свят мрачниците имат потребност от добър апаш.

А Чарли Хол е най-хубавата.

Но след няколко кофти обстановки и патрон в гърдите младата жена се пробва да се откъсне от рисковия свят на търговията със сенки. Това се оказва много по-трудно, в сравнение с Чарли ѝ се желае – изключително когато сестра ѝ обезверено търси метод да пробуди сянката си, а личното ѝ гадже някак е изгубило своята. И това даже не е най-голямата загадка, която крие от нея.

Внезапното завръщане на ужасяваща фигура от предишното ѝ трансформира живота на Чарли в безспорен безпорядък, а бъдещето ѝ е не просто неразбираемо, а напряко несъществуващо. Решена да оцелее, младата жена се хвърля във въртоп от секрети и убийства, с цел да се изправи против загадъчни двойници, крадци на сенки и жадни за власт кошмари. Всички те обезверено се домогват до надзор над магията на сенките.

5. „ Жива “
Ина Ясипова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2022 година

За да открие още веднъж истината в сърцето си, Яна би трябвало да поеме обратно – към предишното и към корените, от които се е пробвала да се отскубне.

Съдбата ще я води в съвсем обезлюденото село Елици, където хубостта на природата, мъдростта на локалните и изконните български ритуали отключват от дълго време задрямали кътчета в душата ѝ.

Селото крие доста секрети, а най-странната от тях е, че на това забравено от бога място вековна тайнственост от българската история чака да бъде разкрита…

Историята ни връща назад към корените и традициите. С аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на на българските планини на книжния пазар излиза дебютният роман „ Жива “ от Ина Ясипова – история за истински значимите корени на всеки българин, за семейството и любовта, за традициите и утехата.

4. „ Как да оцелееш в България “
Филип Зуберски, Владимир Иванов, Йордан Йорданов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за април 2022 година

Оцеляването в България не е смешка работа!

Затова е значимо да си добре квалифициран и тази книга ще ти помогне. Довери се на основателите на паметния уебсайт brato.bg, които ще бъдат твой гид в българската народопсихология и сървайвализъм.

От основателите на Brato.bg

Като всеки справочник „ Как да оцелееш в България “ съдържа практични и изпитани препоръки, подбрани от топ специалисти, които ще развиеш потребни умения за оцеляване в „ Люлин “, Враца, на женитба, в такси и като цяло в България. Нарисувани от Неда Малчева, обстановките в книгата ще ти се сторят познати до болка… къде от смях, къде не.

Чети, посмей се и се убеди за следващ път, че сме популярен народ.

Народ, който оцелява на инат на всичко.


3. „ Наследството “
Ел Кенеди

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юли 2022 година

Четири двойки. Четири истории. Три години от същинския живот след завършването…

Сватба.

Предложение за брак.

Тайна женитба.

И непредвидена бременност.

Можете ли да познаете по какъв начин не престават любовните истории от „ Сделката “, „ Грешката “, „ Свалката “ и „ В задачата “?

Нека има драма, дано има смях, дано има обич, каквато светът не е виждал… Обичаната от милиони читатели Ел Кенеди дава още една опция да надникнете в живота на толкоз обичаните ѝ герои от поредицата Off-Campus.

И дружно с тях да научите, че огромните решения водят до непредвидени последици…

2. „ Победителите “
Фредрик Бакман

Една книга не стига за тази дребна история за огромните въпроси. Какво е едно семейство? Какво е един хокеен клуб? Какво е една общественост? И какво сме подготвени да жертваме, с цел да ги защитим?

Минали са две години, откогато се случи това, за което никой не желае да мисли. Всички се опитваме да продължим напред, само че в този завършек на гората има нещо, което по този начин и не ни разрешава да го създадем. Ние сме град с тъга в сърцето и принуждение във въздуха, обичаме приказки с благополучен край, само че надълбоко в себе си през цялото време знаехме, че този няма да е подобен.

Всичко стартира с стихия и завършва с огън. Някой, който дълго време е бил надалеч, се прибира. Някого го погребват. Някой се влюбва, някой мечтае за НХЛ, някой мечтае за възмездие. Някой спи тил до тил с най-хубавата си другарка, някой се пробва да закърпи брака си и някой – да избави децата си. Някой ненавижда, някой се бие, някой сграбчва огнестрелно оръжие и се насочва към хокейна зала.

Не всичко, за което сме се борили, ще оцелее. Не всички, които обичаме, ще остареят.

Така че какво е едно семейство? Един хокеен клуб? Една общественост? Те са сборът от всички наши избори. И какво сме подготвени да жертваме, с цел да ги защитим?

1. „ 101 отбивки: Адреналин “
Иван Михалев

Проектът #Адреналин събира на едно място 101 дестинации, които са отвън множеството карти:

  • Скални светилища и енергийни места, които служат като “портали ” към друго
  • измерение;
  • Шеметни каньони, обградени от триаски и юрски скали – завещание от епохата
  • на динозаврите;
  • Скрити пещери, скални лабиринти и “губилища ” в най-дивата част на Балкана, Родопите и Странджа;
  • Балансирани камъни, протодолмени, провиралки и други впечатляващи мегалити;
  • Тайни водопади, бездънни вирове и карстови извори;
  • Девствени плажове и скрити заливи по българското Черноморие, които са били
  • пиратски скривалища в древността;
  • Загадъчни места с петроглифи и закодирани послания от антични цивилизации;

И още доста забавни места, които ще ви провокират да стегнете раницата и да поемете на експедиция в незнайното.

Освен красиви галерии със фотоси, подробни описания и препоръки към пътешествениците създателят Иван Михалев е добавил и GPS координати на всички места. Така, благодарение на книгата и зареден телефон подръка, може да сте сигурни, че ще стигнете там, закъдето сте тръгнали.

Без скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР