Лятната киноработилница В няколко кадъра“ на Semperia Films търси най-мотивираните

...
Лятната киноработилница В няколко кадъра“ на Semperia Films търси най-мотивираните
Коментари Харесай

В няколко кадъра

Лятната киноработилница „ В няколко фрагмента “ на Semperia Films търси най-мотивираните възпитаници, които имат вяра, че киното може да бъде тяхно занятие!

„ Искаш и в действителност вярваш, че можеш да се занимаваш с кино? Чудесно! Нека ти помогнем да сложиш основите на бъдещата си специалност още това лято! “ – по този начин ви кани Катерина Борисова от Semperia Films, която е в основата на киноработилница „ В няколко фрагмента “.

Досега киноработилницата се е провела в три издания (две от които по време на „ Фестивал на българското обучение “) и е предоставила летящ остарял на младежите, които са минали през нея - част от тях към този момент работят в областта на образните изкуства.

За учениците киноработилницата предизвика интерес към киноизкуството и  може да бъде техният кариерен компас, по който да се ориентират в сфера, изискваща голяма отдаденост и отговорност.

Какво ще се случи?
Киноработилница „ В няколко фрагмента “ е 7-дневен на практика курс за младежи, воден от одобрени млади експерти, по време на който участниците минават през интензивно образование, с цел да опознаят главните стадии на филмовото творчество и да основат своите първи късометражни филми.

Програмата на „ В няколко фрагмента “ е построена по този начин, че всеки участник да работи в група по снимането на късометражен филм, киноработилницата приключва с публична прожекция и награждаване.

По време на курса ще бъдат употребяват компютърни стратегии и специфични технологии, с които другояче учениците рядко биха имали късмет да работят. Освен това присъединяване в курса е изцяло гратис - късмет да се включат имат най-мотивираните възпитаници, без значение от тяхното финансово състояние.
Какви ще бъдат резултатите от Киноработилницата?
Една от вдъхновяващите наградни форми е обвързвана с партньорските взаимоотношения на Semperia Films с локални и интернационалните кино фестивали. По време на „ Джобен Фестивал “ в София и събития, свързани с фестивала „ Festival du cinema Bulgare “ в Париж ще бъдат прожектирани част от направените по време на работилницата филми – неповторима опция, която основава действителна визия у младежите за професионалния им път.

До края на 2018 година част от сниманите късометражни филми ще бъдат изпращани за прожектиране и на други интернационалните фестивали, за сметка на уредника Semperia Films – като част от наградния фонд на „ В няколко фрагмента “.
Всеки от учениците, който приключи сполучливо работилницата, ще получи: грамота, билети за кино, профилирана кино-литература, опция да се посети снимачната площадка на професионална видео или кино продукция и други

Кой ще взе участие?
Всеки юноша, който мощно се интересува от кино и е на възраст сред 13 и 19 години, може да кандидатства за присъединяване в киноработилница „ В няколко фрагмента “ до 10 юни 2018г., като изпрати мотивационно писмо и/или видео, в което да опише:  какви са аргументите му за присъединяване, с какво го притегля киното, дали към този момент е избрал специалност в киното и по какъв начин счита, че курсът ще му бъде потребен.

На 18 юни на Фейсбук страницата на събитието ще бъде разгласен окончателният лист с всички 30 утвърдени участници, а на 7 юли ще бъде подложен СТАРТ на Киноработилница „ В няколко фрагмента “ на територията на Културен център " G8 ".

Проектът е финансиран от Столична стратегия „ Култура “.

Киноработилницата през годините може да бъде прегледана тук

Събитието през юли 2018г. се намира тук

Информация и контакти:
[email protected]
[email protected]
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР