Лвовска област в Западна Украйна си навлече критики от западните

...
Лвовска област в Западна Украйна си навлече критики от западните
Коментари Харесай

Украинската област Лвов иска да забрани рускоезичните книги, филми и песни

Лвовска област в Западна Украйна си навлече рецензии от западните съдружници на страната, откакто гласоподава възбрана за културните артикули на съветски език, без да изясни по какъв начин счита да я ползва, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Във вторник районният парламент одобри мораториум върху общественото прилагане на всевъзможни културни артикули на съветски език до края на съветската " окупация " на Украйна, имайки поради анексирането на Крим и проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Населението на Лвовска област, която граничи с Полша, в болшинството си употребява украинския език в своето всекидневие, за разлика от други украински области, където съветският е по-разпространен, отбелязва Агенция Франс Прес.

Формулировката на този текст " отразява тесногръдство, той е дискриминационен и чисто и просто малоумен ", написа в Туитър посланикът на Канада в Киев Роман Васчук.

" Хайде, Лвов, не падайте под равнището си ", прикани посланичката на Англия Джудит Гоф.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова дефинира решението като " противоконституционна самодейност " и прикани интернационалните организации да реагират.

На национално равнище Украйна към този момент е забранила филми, за които се счита, че възхваляват съветската войска, и отхвърля влизане на своя територия на създатели, които са отишли в Крим непосредствено от Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР