Лувърът в Париж, най-големият музей в света, обяви, че ще

...
Лувърът в Париж, най-големият музей в света, обяви, че ще
Коментари Харесай

Лувърът вдига цените на билетите си

Лувърът в Париж, най-големият музей в света, разгласи, че ще увеличи цените си. Мястото, което е дом на над 33 хиляди творби на изкуството, подвига таксите си с близо 30%.

Новите цени влизат в действие от 15 януари 2024 година Билетът от 17 евро става 22 евро. Те целят да оказват помощ за компенсиране на възходящите разноски за сила и програмата за безвъзмездни билети, ориентирана към локалните поданици на Франция.

Новата такса ще влезе в действие шест месеца преди началото на летните олимпийски игри през 2024 година в Париж.

В известието на Лъвура не се загатват игрите като причина, въпреки че поради събитието градът чака да одобри над 10 милиона души. Олимпиадата ще се организира в интервала сред 20 юли и 8 септември.

Междувременно повече от половината френски гости не заплащат за билет в Лувъра, тъй като са деца, Европейски Съюз поданици на възраст под 26 години или представители на избрани специалности.

Колкото до игрите следващата година, счита се, че доста организации в Париж ще вдигнат цените си в отговор на нарасналото търсене на артикули и услуги по време на Олимпиадата.

Градът ще удвои таксата на билета в метрото от 2.10 евро на 4.00 евро, макар че този ход провокира отрицателна реакция от градските управляващи в Париж. Френският вестник Le Monde заяви, че се чака и нощувките в хотелите внезапно да нарастнат.

Президентът на Лувъра, Лорънс дьо Кар, разяснява, че покачванията на билетите са част от по-голям план, който цели да направи музея по-привлекателен за парижани. Според него жителите от време на време се разубеждават да посетят музея поради огромните тълпи от туристи. Тази година Лувърът ограничи броя на дневните гости до 30 000 като опит да притегли повече локални поданици в музея. Преди пандемията от COVID-19 позволените хора бяха 45 000.

„ Горд съм да видя, че френската общност, от Ил дьо Франс и Париж, си връща Лувъра. Качеството е в основата на нашата задача. Работим, с цел да възстановим „ желанието " измежду локалната аудитория за Лувъра. ", споделя Лорънс дьо Карс в изказване.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР