Лувърът, най-големият музей в света и домът на Мона Лиза

...
Лувърът, най-големият музей в света и домът на Мона Лиза
Коментари Харесай

Колко загуби Лувърът от пандемията

Лувърът, най-големият музей в света и домът на Мона Лиза и други фамозни творби на изкуството, е претърпял голям спад в посещаемостта, поради пандемията от ковид.
 Лувърът, Мона Лиза и търгът за специфичен достъп до Джокондата
По-близо до Мона Лиза от всеки път

Преживяване веднъж

Той остана затворен шест месеца през 2020 г, по време на които посещаемостта е спаднала със 72 %, по отношение на 2019 година

За цялата 2020 година музеят е посрещнал 2.7 милиона гости, спрямо 9.6 милиона през 2019 година и рекордните 10.2 милиона през 2018 година Въпреки огромната изложбата, отдадена на Леонардо да Винчи (1.1 милиона посетители), която завърши преди първата карантина, от музея са изгубили доходи от порядъка на над 90 милиона евро, до момента в който държавната помощ възлиза на 46 милиона евро.
 Снимка 512990

" Здравната рецесия проваля проектите ни. Празните зали ни разстройват. Дългата история на Лувъра обаче свидетелства, че в никакъв случай не е на вятъра да се надяваме на по-добри дни ", споделя шефът на музея Жан-Люк Мартинез, представен от France 24.

Все отново по време на здравната рецесия доста повече хора преглеждат онлайн музея, а уебсайтът louvre.fr записва 21 милиона визити.
 Мона Лиза, погледът ѝ и тайната за „ резултата на Мона Лиза “
Тайната за погледа на Мона Лиза

Какво откри ново проучване на немски учени

Ръководството на музея откри други способи за набиране на средства, като да вземем за пример със международното разпространяване на документалния филм " Една нощ в Лувъра: Леонардо да Винчи. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР