Лутън задълбочи кризата в Нюкасъл преди Коледа, след като спечели

...
Лутън задълбочи кризата в Нюкасъл преди Коледа, след като спечели
Коментари Харесай

Лутън задълбочи кризата в Нюкасъл и удари свраките

Лутън задълбочи рецесията в Нюкасъл преди Коледа, откакто завоюва с 1:0 семейството си на „ свраките “ от 18-ия кръг на Висшата лига. Воденият от Еди Хау тим се показа меко казано разочароващо.

Още в 4-ата минута пред Джейкъб Браун се откри доста добра опция пред вратата на Мартин Дубравка, само че футболистът на Лутън пропусна да вкара.

В 14-ата минута се стигна до три следващи удара по посока на вратата на Томас Камински, които бяха блокирани от футболисти на Лутън. В последна сметка топката стигна до главата на Калъм Уилсън, който от близко стреля с глава, само че неопределено в навън. Пет минути по-късно Нюкасъл направи доста огромен пропуск. Антъни Гордън центрира в наказателното поле на Лутън, където Калъм Уилсън бе оставен непокрит и стреля с глава, само че Томас Камински избави

Лутън поведе с 1:0 в 25-ата минута. След центриране в наказателното поле на Нюкасъл, топката бе отклонена на първа греда и продължена към Андрос Таунзенд, който от близко с глава вкара във вратата на Мартин Дубравка.

След гола във вратата на Нюкасъл, Лутън взе самодейността в мача. В 33-ата минута Рос Баркли насочи удар от отдалеченост, топката срещна напречната греда на вратата на Нюкасъл, а по-късно се удари в гърба на Дубравка, който имаше шанс, че топката не влезе във вратата му.

Две минути по-късно Илайджа Адебайо получи превъзходен извеждащ пас от Рос Баркли, само че Мартин Дубравка направи ужасно избавяне с крайник.

В 43-ата минута Киърън Трипиър откри оставения несмущаван в наказателното поле на Лутън Мигел Алмирон, който стреля, само че над напречната греда в навън.

Второто полувреме стартира с ново доста съществено състояние пред вратата на Нюкасъл. В 49-ата минута Илайджа Адебайо се освободи от Фабиан Шер, след което подаде към Джейкъб Браун, който стреля, само че в напречната греда.

В 52-ата минута Киърън Трипиър откри Бруно Гимараеш, който бе оставен самичък на границата на наказателното поле, само че бразилецът стреля неопределено в навън.

Гол на Александър Исак не бе зачетен поради засада в 61-ата минута. Мигел Алмирон пусна извеждащ пас към Исак зад тила на защитата на Лутън, която позволи груба неточност. Шведът бързо обработи топката и я вкара във вратата на Томас Камински. Ситуацията бе прегледана с ВАР и засадата бе доказана.

Четири минути по-късно Джейкъб Браун подаде технично към Райън Гюс, който проби и стреля, само че Дубравка избави.

Шон Лонгстаф подаде на Бруно Гимараеш в наказателното поле на Лутън в 70-ата минута, а бразилецът стреля, само че Томас Камински избави.

Рос Баркли стреля от дъгата на наказателното поле на Нюкасъл в 86-ата минута, само че настрана от вратата на Дубравка.

Нюкасъл остава с една единствена победа в последните си шест мача във всички шампионати.

След този триумф Лутън към този момент има 12 точки и е на осемнадесета позиция, до момента в който Нюкасъл е с 29 точки и се намира на седма позиция.

В различен мач от кръга Фулъм загуби с 0:2 от Бърнли, а Нотингам Форест при дебюта на Нуно Ешпирито Санто позволи домакинско проваляне с 2:3 от Борнемут.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР