Лунната орбитална станция Deep Space Gateway (DSG) е предназначена не

...
Лунната орбитална станция Deep Space Gateway (DSG) е предназначена не
Коментари Харесай

NASA публикува първата конкретна информация за строителството на лунната орбитална станция

Лунната орбитална станция Deep Space Gateway (DSG) е предопределена освен за извършаване на научна работа в орбита към естествения сателит на Земята, а и за реализирането на постоянни лунни експедиции.

По размери  DSG  ще бъде по-малка от МКС и през множеството време лунната станция ще остава необитаема. Но ще даде на учените доста повече благоприятни условия. Подбрана е характерна орбита на DSG, даваща опция както за ръководство на роботи на повърхността на Луната, по този начин и за постоянни кацания на повърхността на спътника на Земята.



Първата информация за DSG се появи през есента на 2016 година, а април месец предходната година NASA удостовери тези клюки. А през септември 2017 година към плана се причисли Роскосмос. Съединени американски щати и Русия се споразумяха да стартират градежа на лунна орбитална станция, която с изключение на за проучването на Луната, ще бъде употребена и за база за усвояването на далечния космос.

Сега разбираме, че строителството на DSG ще стартира през 2022 година, когато в лунна орбита ще бъдат изведени първите модули на бъдещата галактическа станция. Това ще стане в границите на третата експедиция от програмата Orion.



Роскосмос се заема с шлюзовия модул, който ще се употребява за излизане в космоса. Съединени американски щати ще обезпечи мощните ракети и електрониката.

Траекторията на DSG към луната е мощно издължена. Космическата станция ще се доближава доста покрай повърхността на Луната, а по-късно ще се отдалечава в космоса. По този метод се улеснява кацането върху Луната, като по едно и също време с това Земята няма да губи връзката с DSG.

 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР