Луната скоро ще има собствена 4G LTE мрежа. Тя ще

...
Луната скоро ще има собствена 4G LTE мрежа. Тя ще
Коментари Харесай

Луната ще има собствена 4G LTE Мрежа

Луната скоро ще има лична 4G LTE мрежа. Тя ще бъде построена от Vodafone и Nokia и ще има основна роля за бъдещите задачи, оповестява БиБиСи.

10 от най-откачените неща, в които има вяра Илон Мъск

Колко бихме оживели на всяка планета от Слънчевата система

НАСА сподели първия комплект за гримиране в космоса

Мрежата ще се построи за компанията PTScientists, която дружно с Audi ще сътвори два лунохода за експедиции. Те ще бъдат изпратени на Луната през 2019 година

Нова конкуренция за космоса - най-големите галактически организации

Български инженер създава ракети в компанията Space X

Заедно с тях на място ще бъде построена и базова станция на Vodafone с техника от Nokia. Базовата станция ще улеснява връзката сред луноходите и със Земята. Освен това ще сътвори опция за предаване на HD видео стрийм от Луната до Земята. Разбира се, мобилната мрежа ще форсира и изпращането на фотоси с висока резолюция.

Използваната техника за основава особено за задачата. Мрежовото съоръжение на Nokia е усъвършенствано за работа в суровите галактически условия и ще тежи по-малко от един кг.

Най-големите рискове за индивида на Марс

Вижте гледка от Марс в 4 милиарда пиксела

Селище на Луната – първа спирка към Марс

Освен по-бърза, LTE технологията е и по-енергийно ефикасна по отношение на обичайните способи за галактическа връзка като аналоговото радио да вземем за пример. Това също ще е от огромна изгода за задачата. Нейното осъществяване е планувано за идната година.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР