Луната има вече още един кратер. Степен от ракета, която

...
Луната има вече още един кратер. Степен от ракета, която
Коментари Харесай

Част от ракета падна върху Луната и издълба кратер

Луната има към този момент още един кратер. Степен от ракета, която блуждаеше в космоса от години, е паднала върху спътника на Земята, съгласно специалист, съобщи Франс прес. Но защото събитието не може да бъде следено непосредствено, то ще трябват доказателства за него под формата на фрагменти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сблъсъкът е станал в 12,25 ч. по Гринуич от тъмната страна на Луната ,

съгласно американския астроном Бил Грей, който първи заяви преди няколко дни, че ще има такова събитие. Степента на ракетата се е врязала със скорост от над 9000 километра в час и е бил издълбан кратер с диаметър от 10 до 20 метра, добави той.

Траекторията на степента на ракетата бе изчислена благодарение на наблюдения ,

осъществени от телескопи на Земята. Засега чия е степента от ракетата си остава обект на дискусия, тъй като никой не е претрупан с задачата да каталогизира и следи галактическите отпадъци.

Според Грей става дума за третата степен на китайска ракета ,

извела пробна капсула до Луната и назад през 2014 година Китайските управляващи обаче оповестиха, че третата степен на ракетата е навлязла в земната атмосфера и е изгоряла. Според Грей обаче Китай позволява неточност и бърка две сходни галактически задачи, когато твърди, че третата степен от ракетата е изгоряла в земната атмосфера.

Кратерът, издълбан от галактическия отпадък ,

ще може да се следи от сондата на НАСА " Лунар рикънисънс орбитър " и от индийския уред " Чандраян 2 ", които обикалят към Луната. Двата апарата могат да следят всеки лунен регион един път в месеца.

Вижте още:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР