Луксозният сегмент не е голяма част от пазара на недвижими

...
Луксозният сегмент не е голяма част от пазара на недвижими
Коментари Харесай

Сегмент, при който няма да липсват изненади

Луксозният сегмент не е огромна част от пазара на недвижими парцели, само че несъмнено протичащото се в него притегля мнозина от участниците на пазара. Очакванията на експерти са, че и през тази година няма да липсват изненади при най-търсените местоположения и цените на неповторимите парцели ще продължат да порастват. Що се отнася до общоприетото първокласно строителство, то там ще има леко задържане на цената на квадратен метър жилищна повърхност. Става дума за квартали като Лозенец, където напоследък се оповестиха за продажба знакови парцели, само че купувачите изчакват.

Развитието на инфраструктурата на София докара и до обособяването на нови зони за създаване на първокласни парцели. Това е добре, като се има поради, че търсенето продължава да изпреварва предлагането. През 2018-а се чака висока строителна интензивност, което ще понижи несъответствието сред търсене и предложение. Един от образците в столицата може да бъде регионът към Paradise Center. „ Данните от покупко-продажби в региона демонстрират, че цените порастват и общоприетото предложение към този момент стартира от 1200 EUR/кв.м., като доближава и по-високи равнища за първокласни парцели. От близостта си до Витоша и подобряващата се инфраструктура печели и регионът към Камбаните и „ Резиденшъл парк София “, който става все по-предпочитан от купувачите на първокласно строителство. В централната част на града ползата за развиване на планове и покупки се разраства и в посока паметника Левски и бул. „ Дондуков “ и упованията са той да търпи мощно развиване през идващите години”, показват от компанията Unique Estates.

Сред перспективните региони са Изгрев и Дианабад. В последния на мястото на някогашния цех „ Фурнир “ се появи зона с висок клас жилищни планове. Тази част на София също радикално трансформира образа си през последните години и се радва на мощен интерес от страна на купувачите. В региона към този момент има и второстепенен пазар, а цените на парцелите стартират от 1500 EUR/кв.м.

„ И в новите, и във към този момент одобрените региони на пазара на първокласно строителство отбелязахме динамично търсене и сериозен размер покупко-продажби през миналата година. Очакванията ни са за деен пазар и през 2018 година, като в това време растежът на новото строителство ще спомогне за усмиряване на цените “, означи Весела Илиева, ръководещ сътрудник в компанията.

Що се отнася до цените, то през 2017-а по забележителен растеж се регистрира в цените на къщите, ситуирани в подвитошката яка. Там цената на квадратен метър доближи 1500 EUR. Това е растеж от 13% по отношение на 2016 година Сред главните аргументи за покачването е възходящият брой на клиентите, които вземат решение да купят парцел в долния ценови сегмент при разкош парцелите, в сравнение с в горния – при жилища и къщи от междинен клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР