Луксозните марки, ориентирани към богати потребители в САЩ, се представят

...
Луксозните марки, ориентирани към богати потребители в САЩ, се представят
Коментари Харесай

Пазарът на луксозни стоки е във възход, но само за най-богатите клиенти

Луксозните марки, насочени към богати консуматори в Съединени американски щати, се показват по-добре от фокусираните към амбициозните купувачи с по-ниски приходи.

Това са изводите на консултантската компания Bain & company, представени от Reuters.

В отчета, който се изготвя два пъти годишно, Bain увеличaва прогнозите си за годишните продажби на международния пазар на първокласни артикули за персонална приложимост - обхващащ облекла, аксесоари и козметични артикули.

Очакваният растеж за тази година е сред 5-12% спрямо предходните упования за растеж от 3-8%. Bain обаче показва още едно доказателство, че мощната следпандемична разходна вълна в Съединени американски щати понижава.

" Налице е изцяло закъснение, тъй че категории като улично облекло и маратонки са малко по-слабо представящи се сега ", разяснява сътрудникът в компанията Федерика Левато пред Reuters.

" Марките, които са в положение да задоволят потребностите на най-богатите клиенти са тези, които се показват по-добре от другите ", добавя тя.

Много от марките от висок клас трансформират своите тактики за продажба или се издигат на по-високо равнище, с цел да се погрижат за най-богатите си клиенти, които се считат за по-устойчиви на икономическия напън.

Това е за сметка на по-младите купувачи, които са подложени на по-голям напън от повишаващите се цени, в сравнение с възрастните генерации с по-високи приходи.

Пример за това е Hugo Boss, търговец на дребно с първокласна мода, който предходната седмица увеличи задачите си за продажби и облага за 2025 година и съобщи, че продължава да следи мощен напредък в Съединени американски щати и чака растеж на приходите в Азиатско-тихоокеанския район.

По данни на Bain продажбите на първокласни артикули през предходната година са възлизали на 345 милиарда евро, добавя Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР