Луксозните имоти обикновено са големи имоти. По-големите квадратури като цена

...
Луксозните имоти обикновено са големи имоти. По-големите квадратури като цена
Коментари Харесай

Двустаен апартамент излиза по-скъпо от голямо жилище

Луксозните парцели нормално са огромни парцели. По-големите квадратури като цена са по-ниски - двустаен апартамент може да се продава и за 2500 евро на квадратен метър, до момента в който едно първокласно жилище с площ над 500 квадратни метра се чака цената да бъде даже под 2000 евро на квадрат.
 
Това съобщи пред БГНЕС изпълнителният шеф на Kingdom property Симеон Симеонов.
 
„ Особено в последното тримесечие, което по този начин или другояче е най-силното през годината, единствено за предходната седмица имаме две покупки на първокласни жилища. Лично при мен ползата към този вид парцели се е засилил. Разговарял съм с други сътрудници, които са осъществили покупко-продажби и броят на тристайните или двустайните жилища е по-висок, до момента в който при мен изключително в последното тримесечие имам най-вече покупко-продажби на къщи и първокласни огромни жилища над 400 квадрата ”, добави Симеонов.

Какво ще се случи с цените на парцелите през идната година

Той изясни, че първокласните парцели можем да разделим в две категории - по този начин наречените пентхауси, които са над 350-500 квадрата, а втората категория - къщи. По думите му при първите по-скоро става дума за купувачи, на които не им се пътува из София и желаят да си закупят жилище в центъра на столицата, до момента в който при вторите по-скоро се постанова да се пътува повече, само че за сметка на това да се радват на по-чист въздух.
 
Брокерът открои Манастирски ливади, Малинова котловина и Витоша като желани квартали.
 
 istock istock
„ За първокласни парцели можем да кажем и по-старата част на София, само че там към този момент е и остаряло строителство, а с цел да платят над 600 000 евро на купувачите им се желае да са във висок клас постройка, да бъде енергийно ефикасна, общите им елементи да бъдат поддържани и нови, а това не можем да срещнем в по-старата част на София “, разяснява той.
 
„ Купувачите се насочват най-вече към по-нови квартали, нови здания, които са в затворени комплекси и заплащат суми над 500 000 за жилища, които са най-малко на няколко равнища “, сподели още Симеонов.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР