Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието. Впечатляват с мощността,

...
Луксозните и бързи коли винаги привличат вниманието. Впечатляват с мощността,
Коментари Харесай

Лукс с мощна тяга на автосалона в София

Луксозните и бързи коли постоянно притеглят вниманието. Впечатляват с мощността, оборудването и комфорта, които придават друго чувство за шофирането. Но това са и „ витрините “ на автомобилната промишленост, които демонстрират бъдещата посока, по която производителите могат да тръгнат. Не една и две системи и технологии са били включени в началото в моделите от висок клас, преди да стигнат до по-достъпните коли.

Германското премиум трио е подготвило най-скъпите коли за ценители, които ще покаже на автосалона в София. С допустимо най-мощните мотори и обилното си съоръжение, те доближават ценови равнища от 400 000 лв.. Но даже и за тях към този момент има клиенти, които са подготвени за покупка и чакат най-престижното автоизложение от 14-ти до 22-ри октомври в Интер Ексо Център.

Една от най-впечатляващите министър председатели на салона ще бъде новото Audi А8. Тук е едно от първите му представяния в Европа, единствено месец след международния му дебют на автосалона във Франкфурт. Четвъртото потомство на модела е и един от първите серийно създавани коли в света с вложени технологии, които разрешават високо равнище на самостоятелно придвижване. От 2018 година Audi последователно ще стартира да внедрява в колите си обособени функционалности за пилотирано ръководство, като тази за паркиране и гариране, за придвижване в претрупан трафик и в запушване. Новото Audi A8 дебютира с два V-образни 6-цилиндрови мотора – 3.0 TDI с оптималната мощ 286 к.с. и 3.0 TFSI бензин с 340 коня.

Ще бъде показана и неповторимата суперспортна версия на Серия 7 - BMW M760Li xDrive. Новият флагман се задвижва от 6,6-литров бензинов мотор M Performance, който развива мощ от 610 к.с. Този върхов мотор форсира свръхлуксозния автомобил от 0 до 100 км/ч за единствено 3,7 секунди, а с опционалния пакет M Driver оптималната скорост е електронно лимитирана до „ скромните” 305 км/ч.

Само месец след автосалона във Франкфурт, своята премиера в България ще направи новото първокласно BMW Серия 6 Gran Tourismo. То предлага неповторима композиция сред върховен клас вътрешно съоръжение, гъвкава функционалност и грациозен състезателен дизайн, наподобяващ купе. Новото BMW M550d xDrive добавя последното потомство на сполучливия бизнес седан с още повече мощност. Редовият мотор е с работен размер 3 литра и е оборудван с модерната технология M Performance Twin Power Turbo, с четири турбокомпресора. Той развива впечатляващите 400 к.с. Предаването на мощността е поверено на серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

На ревюто в София ще забележим и обновената S-класа на Mercedes-Benz във версията S 400 d 4Matic L. В оборудването на флагмана на марката са включени както нови, по този начин и познати, само че усъвършенствани системи за сигурност и асистенти на лидера. Сред тях са нововъведението за самостоятелно придвижване с опция за престрояване и „ общуване” с други транспортни средства на пътя, както и функционалност за автоматизирано паркиране. Тя може да се задейства от смарт телефона, като не е нужно водачът да бъде в колата.

Японските остриета също ще събират погледите на почитателите в София. Най-ярката премиера на щанда на Infiniti ще бъде напълно новото спортно купе Q60, което впечатлява със смелия си екстериор със стегнати мускулести форми. Задвижването е поверено на 3,0-литров V6 битурбо компресорен мотор и избор сред две мощности - от 300 к.с. или от 405 к.с. Тягата се предава на колелата посредством 7-степенна автоматизирана скоростна кутия.

Футуристичното купе Lexus LC 500h ще направи своя дебют в България единствено 2 месеца след старта на продажбите му в Европа. Изцяло новото купе минава откритите граници на познатата до момента хибридна система и показва първата в света софтуерна иновация Multi Stage Hybrid. Тя съчетава 3,5-литров бензинов V6 мотор и 10-степенна хибридна автоматизирана трансмисия, която предава систематичната мощ от 359 к.с. към задните колела.

Британският разкош и финес ще свети на щанда на „ Мото Пфое “ с най-новия член в фамилията на Range Rover – Velar. Луксозният SUV предлага равнища на проходимост и разкош, непознати до момента в сегмента на средноразмерните високопроходими коли. Изключителното внимание и точност на всеки подробност подсказват посоката за идващите генерации коли на първокласния бранд.

На ревюто в Интер Експо Център за първи път в България ще бъде показан и най-новият член в фамилията на английските котки – Jaguar E-PACE. Компактен като външни параметри, кросоувърът е учудващо необятен от вътрешната страна, удобен и със задвижване на всички колела. Този 5-местен стилен SUV с въодушевяващ дизайн и динамичност на състезателен автомобил, е с шокиращо преференциална начална цена от 63 000 лв. с Данък добавена стойност. На щанда на Jaguar ще бъдат изложени и други от най-желаните и вълнуващи модели на марката - първият SUV в историята на Jaguar - F-PACE, най-мощният модел на марката F-TYPE SVR, както и най-малкият състезателен седан Jaguar XE със задвижване на всички колела AWD.

Премиерата на щанда на Volvo ще бъде новото второ потомство на кросоувъра XC60, който впечатлява с атлетичен контур, първокласен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, само че екологични мотори. Новото попълнение при шведите има всички качества да се пребори със мощната конкуренция в премиум сегмента. Луксът в салона е емфатичен от комбинацията на тънко дърво и алуминий, а показанията на уредите се изписват на 12,3-инчов екран с течни кристали, като данните могат да бъдат проектирани и върху предното стъкло. Аудиосистемата от Bowers & Wilkins обезпечава бистър тон, а предните седалки са меки и комфортни, с функционалности за отопление, изстудяване и даже масаж. Лукс и улеснение във всичките му форми.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР