Луксозни апартаменти край морето достигнаха по цени жилищата в София.

...
Луксозни апартаменти край морето достигнаха по цени жилищата в София.
Коментари Харесай

Здраво ни дерат! Лукс апартаменти край морето гонят по цени жилищата в София, 200 хил. евро не им мърдат!

Луксозни жилища край морето доближиха по цени жилищата в София. В Поморие и Приморско има предложения за парцели с цена над 200 хиляди евро, сподели инспекция на " Труд news ". Става въпрос за първокласно ново строителство и жилища с огромна повърхност. Но цената за квадратен метър излиза към 1800 евро за необзаведен апартамент, за колкото може да бъде купено и жилище в столицата.

Повечето предлагани за продажба жилища край морето са на доста по-достъпни цени. Например в Несебър за дребен двустаен апартамент най-често би трябвало да дадете към 60 хиляди евро. Но край морето има предложение и на доста по-евтини жилища.

За първокласна къща покрай вълните най-често би трябвало да приготвите от към 180 хиляди до над 250 хиляди евро. По-ниските цени са за необзаведени къщи или такива, които още са в строителство. По-високите цени са за изцяло обзаведени къщи, в които можете да се нанесете незабавно.

В морските курорти най-вече покупко-продажби са регистрирани в службата по вписванията в Несебър. Причината за това е, че там записват и покупко-продажбите с парцели в Слънчев бряг. Там има огромно предложение и надлежно огромен брой покупко-продажби. В редица по-малки курорти предлагането на жилища е лимитирано, което води до повишаване на цените.

Голямо е търсенето на жилища и в планините, най-вече в Банско и Разлог. Цените на едностайните жилища в региона стартират от към 30 хиляди евро. Двустайните жилища костват най-малко към 40 хиляди евро, само че цените стигат и над 70 хиляди евро за обзаведени жилища покрай пистата. За апартамент с повърхност 75 кв.м междинната цена е към 66 хиляди евро.

Много първокласни парцели на преференциални цени в планинските курорти се купуват съвсем незабавно, откакто бъдат оповестени за продажба. Част от предлаганите парцелите са без обзавеждане и разполагат единствено с съществени мебели – спалня, маса, кухненски шкафове. Но за продажба има и изцяло обзаведени жилища, които човек може да употребява незабавно.

В зимните курорти цените в множеството случаи са по-ниски, в сравнение с морето. В Банско цените на жилищата най-често са към 800-900 евро на квадрат. Но има и жилища с цени над 1300 евро за кв.м. В комплексите по Южното Черноморие междинните цени на жилищата надминават 1200 евро на квадрат, а в някои първокласни здания ново строителство доближават даже до 2000 евро.

Повечето ваканционни жилища по морето са в затворени комплекси, в които има жива защита, а притежателите могат да употребяват общ басейн. Затова притежателите на парцели заплащат такса за поддръжка, която се дефинира на квадратен метър и варира в доста необятни граници съгласно това каква е площта на комплекса, какъв брой са зелените площи, за които е нужна поддръжка и така нататък Край морето може да бъдат открити и жилища в обособени кооперации, в които няма такси за басейни и зелени площи, а съседите събират единствено суми за поддръжка на общите елементи – стълбище, покрив, входна врата и така нататък Но предлагането на такива парцели е по-ограничено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР