Луксозната модна къща Prada обяви, че ще премахне животинската кожа

...
Луксозната модна къща Prada обяви, че ще премахне животинската кожа
Коментари Харесай

Модният гигант Prada премахва кожите от колекциите си

Луксозната фешън къща Prada разгласи, че ще отстрани животинската кожа от сбирките си, като се причисли към удължаващия лист на дизайнерите, правещи подобен избор. Това предава БГНЕС.
Решението на Prada ще влезе в действие с сбирката пролет-лято 2020 за дамите.
Италианската фешън къща съобщи, че решението й произтича от " позитивен разговор " с Fur Free Alliance (FFA) на повече от 50 асоциации в към 40 страни, по-специално италианската група LAV и The Humane Society на Съединени американски щати.
Други огромни имена, които са се отказали от потреблението на животинска кожа, са Armani, Burberry, DKNY, Donna Karan, Jean-Paul Gaultier, Gucci, Michael Kors и Versace.
Prada " е ангажирана с нововъведения и обществена отговорност, а нашата политика „ без кожа “... е продължение на тази ангажираност ", гласи изказване на артистичния шеф Миуча Прада.
" Фокусирането върху новаторски материали ще разреши на компанията да изследва нови граници на изобретателния дизайн, като в същото време задоволи търсенето на етични артикули ", добави тя.
Изявлението на Prada включва реакции от няколко групи за отбрана на животните, като ръководителят на програмата на FFA споделя: „ Това световно придвижване бързо набира скорост и е доста малко евентуално кожата да се върне като допустима наклонност. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР