Луксозна кола с мигранти е катастрофирала край София. Властите издирват

...
Луксозна кола с мигранти е катастрофирала край София. Властите издирват
Коментари Харесай

Демерджиев: Луксозна кола с мигранти е катастрофирала край София

Луксозна кола с мигранти е аварирала край София. Властите търсят водача.

 

Пред Българска национална телевизия министър Иван Демерджиев разяснява случая: " Колата е минала през Автомагистрала " Тракия ", като тук-там е развивала скорост от 300 км в час. За да избегнат случай, чиновниците на Министерство на вътрешните работи са създали всичко допустимо да проследят, обезопасят и изолират автомобила. Колата в последна сметка е самокатастрофирала покрай София, само че с доста по-ниска скорост, без потърпевши. "

 

Вътрешният министър увери, че е основана нужната организация, с цел да бъде хванат избягалият водач.

По думите на Демерджиев вместо да се увеличи щатът на " Гранична полиция ", той е понижен с 1300 бройки за тези 10 години, което е ставало поетапно: " Служители са командировани на границата при извънредно тежки условия, не познават добре регионите, в които са командировани. Предлагаме щатни бройки 1260, като задачата е да отпадне напълно изключителният труд и командироването на чиновници и " Гранична полиция " да поеме напълно отговорността за отбрана на границата ", добави Иван Демерджиев.

 

Демерджиев разясни, че във всеки един автомобил има бронежилетка и принадлежности за нощно виждане, като част от тези принадлежности са остарели. Стартирана е процедура за закупуване на нови, съобщи Иван Демерджиев: " Получихме помощ от Европейската комисия за в допълнение техническо застраховане на камери, датчици, в допълнение гориво. Ще бъдат подготвени първите функционални дрехи на тези чиновници ", сподели вътрешният министър.

 

По думите му няма смислени причини за неговата оставка, поискана от ГЕРБ-СДС: " Аз не мога да поема отговорност за проблемите, залегнали и оставени в системата повече от 10г., по тази причина, че не съм съумял да ги реша за 2 месеца ", разяснява Иван Демерджиев.

 

Относно гибелта на граничния служител на реда вътрешният министър акцентира, че се работи по няколко версии: " Преди да сме 100% сигурни в една от тях, не бих оповестявал спомагателни данни ", съобщи Иван Демерджиев и не отхвърли опцията гранични служители на реда да се взели участие в трафикантските канали. "

 

Демерджиев увери: " Ако имах твърди доказателства, тези гранични служители на реда щяха досега да са последвали ориста на сътрудника си, който през днешния ден беше арестуван. Там, където нямам твърди доказателства, само че имам някакви данни, прекосих към ротация на чиновници, водят се и все още следствия на Дирекция " Вътрешна сигурност ". Това няма да е последният арестуван граничен служител на реда ", акцентира вътрешният министър.

 

По думите му няма данни за всеобщо присъединяване на служители на реда навътре в страната в трафика на мигранти: " Разследванията против политически водачи текат, явно, че оповестяването на тези следствия има много близка връзка с настояването на оставката ми. ", сподели още Иван Демерджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР