Луксозна хижа, платена за 10,8 милиона евро през 2013 г.,

...
Луксозна хижа, платена за 10,8 милиона евро през 2013 г.,
Коментари Харесай

Дъщерята на Путин се крие в палат в австрийските Алпи


Луксозна хижа, платена за 10,8 милиона евро през 2013 година, с тераса с аспект към Щрайф – ски пистата в Кицбюел, Австрия, считана за най-трудната права от международната купа по ски. Твърди се, че тази резиденция в тиролски жанр се посещава постоянно от Мария Воронцова - 38-годишната ендокриноложка и по-голямата от двете дъщери на Владимир Путин, които се появяват на бял свят от брака с някогашната му брачна половинка.

" Разбира се, че дъщерята на Путин живее тук, всички в Кицбюел го знаят “, довери пред австрийския вестник “Der Standard " гражданин на курортния град.

" Жена на име Мария, която приказва съвършено немски, може да бъде забелязана постоянно в тази резиденция “, упорства комшия на дъщерята на съветския президент.


 
И въпреки всичко от април 2022 година, малко след експанзията против Украйна, както Мария Воронцова, по този начин и нейната сестра Катерина Техонова са подложени на наказания от страна на Европейския съюз и Съединените американски щати. Факт е, че самият Путин, явно, в годините, в които е бил почитана фигура съвсем на всички места, е отсядал в хижата няколко пъти.

Журналисти от “Der Standard " дружно с немския " Der Spiegel " и швейцарския вестник “Tribune de Genève " съумяват да наредят хронологията по придобиването на хижата от Мария Воронцова, обработвайки огромна база от документи, в това число 50 000 имейла, произхождащи от кръга на пропутински олигарси, събрани от съветската опозиционната медия " iStories “.



Руското издание показва, че зад договорката стои някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), притежател на компанията за ръководство на активи Evocorp Asset Management AG, основана в Цюрих, която съгласно организацията PWC " обслужва частни клиенти от съветски генезис, доста от които са притежатели на фиктивни компании ".

Според следствието някогашният сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) наподобява има общ бизнес с олигарха Аркадий Ротенберг, които дружно със своя брат е натрупал цяла планина от пари, подписвайки преференциални контракти за създаване на значими инфраструктурни планове в Русия. Твърди се, че поставеният под наказания Ротенберг, построил моста свързващ Крим с Русия, също се намира в Швейцария.

За да се завърне в хижата в Кицбюел без да попадне под наказания, Мария Воронцова е била финансирана точно от олигарха Аркадий Ротенберг, които е притежател и на яхта за 30 милиона $, закотвена на пристанище в Малта, която има посредством офшорна компания, записана в данъчен парадайс, написа " Телеграф ".

Предполага се, че грижата на Ротенберг за щерката на Путин, е удостоверение за почитание от страна на подставеното лице към съветския деспот, с което той му благодари за милиардното си положение.

Австрийските управляващи обаче отхвърлят парцела да принадлежи на Мария Воронцова, заявявайки, че  " нито хижата в Кицбюел, нито лицето, което я има, са обект на наказания ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР