Луксозен подарък, носещ марката ST Dupont бе подаръкът, дошъл от

...
Луксозен подарък, носещ марката ST Dupont бе подаръкът, дошъл от
Коментари Харесай

Сгафи ли Макрон с подаръка за сватбата на принц Хари


Луксозен подарък, носещ марката ST Dupont бе подаръкът, пристигнал от Париж за новата кралска двойка.

Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му не участваха на сватбата на принц Хари и Мегън Меркъл на 19 май. По решение на двореца Кенсингтън непознати дипломати не бяха поканени, тъй че и френската президентска двойка не направи изключение. Френската република обаче не се разсърди на кралското семейство. От името на Франция Макрон изпрати на младото семейство дребна елегантна персонализирана кутия, дело на основата през 1872 година компания ST Dupont de Faverges. Луксозното кофчеже, съгласно „ Дейли мейл “ съдържа златна запалка, нож за пури, химикалка, копчета за ръкавели и табелка, на която са гравирани цифрите 007 и „ В работа на Нейно Величество “, като намигане към Джеймс Бонд, на който принц Хари е огромен почитател.

Информацията бе доказана при започване на месец май от официално съобщение, съпроводено със фотоси на компанията ST Dupont. Тя обаче доста скоро даде на заден ход. Очевидно дворецът не би желал принц Хари, който е някогашен пушач, да бъде асоцииран със запалка и ножче за пури. ST Dupont неотложно се оправда с „ неприятна връзка “ сред Париж и Лондон и изясни, че изборът на запалката не може да бъде доказан на 100%. Елисейският замък също замълча по въпроса.

През 1947 година Франция, представлявана тогава от президента Венсан Ориол, подари на кралица Елизабет Втора за сватбата й куфарче с марката Dupont. Традицията бе възобновена през 2011 година за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Това се оказа положително опрощение за Макрон да не се съобрази с желанието на принц Хари и Меган Меркъл, които оповестиха, че не желаят дарове. Те пожелаха вместо това техните другари и посетители да създадат дарения за дела, които бяха авансово избрани. Говорител на двореца Кенсингтън сподели, че двойката, която ще подписа брак идния месец, няма никакви специфични връзки с определените фондации. „ Двойката избра фондации, които съставляват необятна палитра от въпроси, за които те са загрижени, в това число спорта за обществена смяна, овластяването на дамите, опазването на околната среда, бездомниците, лекуването на ХИВ и въоръжените сили. Много от тях са дребни благотворителни организации, а двойката има удоволствието да усъвършенстват и да дадат ярък лъч в тяхната работа ".

От двореца споделиха, че принц Хари и бъдещата му брачна половинка са избрали седем организации, към които искащите да насочват даренията си. От Crisis, националната благотворителна фондация за бездомници, приветстваха избора на двойката, оповестиха английски медии.

За разлика от френското държавно управление, доста народи се съобразиха с това условие. Така Канада направи подаяние от 30 000 евро за организация, която работи за приобщаване към спорта на младежи в неравностойно състояние. Нова Зеландия подари 3 000 евро на фамилии на пандизчии, семейство Тръмп също дадоха обещание, че ще създадат подаяние на една от подбраните фондации. Австралия назова две дребни коали в чест на принц Хари и Меган.

Освен това въпреки всичко имаше и скъпи дарове от огромни марки, които евентуално са се надявали да трансфорат даровете си в реклама. Тези дарове на обща стойност близо 8 млн. евро, бяха съзнателно върнати на изпращачите им. /"Мадам Фигаро" /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР