Луксозен апартамент в Париж, който някога е бил собственост на

...
Луксозен апартамент в Париж, който някога е бил собственост на
Коментари Харесай

Българин купил луксозния имот на Епщайн в Париж за 10 млн. евро

Луксозен апартамент в Париж, който в миналото е бил благосъстоятелност на скандалния милионер Джефри Епщайн, е продаден за малко над 10 млн. евро на български магнат, занимаващ се с произвеждане на пластмасови опаковки, заяви " Блумбърг ".

Имотът с повърхност от 685 кв. м - два жилището, обединени и пребоядисани от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в " една от най-луксозните здания " на авеню " Фош " с панорама към Триумфалната арка от дневната ротонда, гласи към този момент неактивната публикация, оповестена от " Сотбис ". Част от постъпленията от продажбата ще отидат за угаждане на искове от жертви на сексулано принуждение, упраженено от Епщайн, съобщи юрист по недвижимите парцели.

Според " Блумбърг " купувачът е български предприемач, който преди три десетилетия основава фамилно дружество, произвеждащо пластмасови опаковки за питиета, храни и козметика. Дъщеря му съобщи в неотдавнашно изявление, че през 2020 година компанията е осъществила общи продажби на стойност над 120 млн. евро.

Епщайн беше задържан през юли 2019 година при завръщането си в Съединени американски щати от Франция по обвинявания в трафик на хора за полова употреба. Въпреки че финансистът беше открит мъртъв в килията си в американския затвор месец по-късно, следствието на неговите помагачи продължи и включваше полицейски обиск на жилището в Париж.

Сделката за парцела е завършила на 29 юни, съгласно нотариалния акт, забелязан от " Блумбърг ". Таксата на брокера е била 420 000 евро. Първоначално жилището беше оповестено за продажба за 11,9 млн. евро.

Продажбата на парцела на номер 22, към който принадлежат още студио и дребен апартамент на последния етаж на постройката, беше доказана от Даниел Уайнър, юрист на съизпълнителите на наследството на Епщайн.

Разположен на втория етаж, с тавани на височина пет метра, апартаментът разполага с няколко приемни и спални, мраморна баня, сауна и фитнес център. По време на ремонт преди близо две десетилетия Епщайн прибавя и стая за масаж.

Уайнър съобщи, че имуществото на Епщайн е дало опция да се изплатят повече от 121 млн. $ на 136 лица, които са го обвинили в скесулано принуждение. Той съобщи, че до момента в който тази стратегия за обезщетение е завършила дейностите по обработка на нови искове не престават.

Епщайн прекара десетилетия в обработване на връзки с американския и английския хайлайф и абсурдът опустоши видни финансисти, бизнесмени, политици и даже кралски особи, които бяха опетнени от връзките си с наказания педофил.

Британският принц Андрю трябваше да се отдръпна от обществените си отговорности след пагубно телевизионно изявление за връзките си с Епщайн. Джес Стейли пък ненадейно се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на " Барклис ". Те отхвърлят да са знаели или да са съучаствали в дейностите на Епщайн.

Други парцели на Епщайн са оповестени за продажба. Неговата къща в Манхатън, необятно 50 метра варовиково имение в Горен Ийст Сайд, е оповестена за продажба към година след гибелта му и през 2021 година е купена от някогашния изпълнителен шеф на " Голдман Сакс " Майкъл Дафи за 51 милиона $.

Два частни карибски острова, принадлежали на Епщайн, бяха оповестени за продажба по-рано тази година за 125 млн. $. Собствеността на американските Вирджински острови - Големият Сейнт Джеймс и Малкият Сейнт Джеймс, се простира на повърхност от към 93 хектара.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР