Лукойл“ преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева,

...
Лукойл“ преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева,
Коментари Харесай

„Лукойл“ са превели данък от 90 милиона лева

„ Лукойл “ преведе предплатен налог в размер на 90 милиона лв., които към този момент са постъпили в държавния бюджет “, това разгласи пред публицисти служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, съобщи financialtribune.bg.

 „ Лукойл “ взе решение на Надзорния си съвет и реалокира цялата икономическа активност от Нидерландия в България. Оттук нататък „ Лукойл “ ще заплаща налози в България “, уточни той.  

Алексиев уточни още, че тези 90 милиона лв. налози са повече от платените от компанията на хазната през последните 20 години.  

„ Ще създадем всичко допустимо страната да получава налозите си от „ Лукойл “ и цените на горивата да вървят още надолу “, добави още Христо Алексиев.  

Преди ден служебният министър на финансите съобщи, че се чака заплащането по свръхпечалбата на „ Лукойл “ да бъде импортирана тази седмица.

Самият Алексиев преди седмици разгласи, че компанията е декларирала, че ще придвижи бизнеса си тук и ще стартира да заплаща налози. Очакванията му бяха за тази година да постъпят 100 млн.лв., а за 2023 година са да бъдат импортирани данъци в размер на 700 млн. лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР