Лукойл Нефтохим Бургас“ щял да изпълни ангажимента си за преминаване

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ щял да изпълни ангажимента си за преминаване
Коментари Харесай

Лукойл минавал на неруски петрол след „Денков“

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ щял да извърши уговорката си за прекосяване към преправка на неруски нефт. Това декларирали представители на компанията на среща при премиера акад. Николай Денков през днешния ден.

Това обаче щяло да стане едвам в края на 2024, когато Денков по силата на ротацията няма да е министър председател, в случай че изобщо кабинетът на „ сглобката “ оцелее.

Бяха разисквани рационалните периоди за привършване на този преход преди приключването на дерогацията, позволена от Европейската комисия (ЕК) до края на 2024 година Страните се съгласиха да продължат разговора по този въпрос, споделят от държавната осведомителна работа.

Повод за диалога на тази тематика е предлагането за предварително преустановяване на изключението от европейското петролно ембарго за Русия, импортирано в Народното събрание преди неговата лятна почивка от народни представители от „ ГЕРБ-СДС “, „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и Движението за права и свободи.

Ротационният министър председател сложил въпроса за постоянното внасяне на предплатените налози, които „ Лукойл “ дължи на държавния бюджет.

Както съобщихме – вноските все още са 00 лв. и 00 стотинки.

Освен 10% корпоративен налог, по закон компанията би трябвало да заплаща още 33% краткотрайна солидарна вноска.

Пред премиера представителите на „ Лукойл “ удостоверили готовността си да изпълнят своето обвързване в сходство с условията на закона.

Той е от дълго време пропуснат, защото е в действие от началото на тази година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР