Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заяви, че отмяната от 1 януари

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заяви, че отмяната от 1 януари
Коментари Харесай

„Лукойл“ плаши със спиране на производството, ако спре износът на петролни продукти

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД съобщи, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на петролни артикули еравносилна на анулация на дерогацията още от декември 2023 година, тъй като количестватакоито не може да се пласират на българския пазар, съобщи БГНЕС.

Това се споделя в позиция на компанията по отношение на оповестената договореност сред ръководещите партии в Народното събрание по отношение на дерогацията за импорт на съветски нефт.
Решението беше взето на фона на разкрития за нарушение на изискванията на дерогацията от страна на „ Лукойл “ и милиардни облаги за Кремъл, обезпечени от компанията, макар наложените от Европейски Съюз наказания против Русия.

" Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството. Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар.
С оглед евентуалните отрицателни последствия от това желание, призоваваме съответните институции към разговор за намиране на изпълнимо безрисково решение. Ръководството на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ декларира подготвеност да окаже интензивно подпомагане по този въпрос. " - се споделя още в известието. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР