Лукойл Нефотхим“ не е нарушил нито един европейски регламент и

...
Лукойл Нефотхим“ не е нарушил нито един европейски регламент и
Коментари Харесай

Денков: „Лукойл Нефтохим“ не е нарушил нито един български закон

„ Лукойл Нефотхим “ не е нарушил нито един европейски правилник и нито един български закон. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след срещата си с европейския комисар по финансова непоклатимост, финансови услуги и съюз на финансовите пазари Марейд Макгинес.

Министър ръководителят дефинира като „ внушения “ разкритията в отчета на Центъра за проучване на демокрацията, Global Witness и Центъра за проучване на енергетиката и чист въздух, оповестени от авторитетното европейско издание POLITICO.

Когато излезе въпросният отчет и по-късно, които го обсъждаха, в действителност в него няма доказателства – има внушения. Всички наши инспекции демонстрираха, че „ Лукойл Нефтохим “ не е нарушил нито един европейски правилник, нито един български закон, нито една митническа инспекция “, съобщи Денков, представен от организация „ Фокус “.

„ Без да има ясни доказателства, не бих желал медиите и политиците да злоупотребяват с едни такива отзиви. Ако намерим диря за такова нещо, ще бъдем ясни и транспарантни и ще го представим пред вас “, безапелационен бе министър председателят.

От своя страна еврокомисар Макгинес съобщи, че приветства „ извънредно мощно “ желанието на България да отстрани дерогацията за компанията за импорт на съветски нефт.

Припомняме, че дерогацията беше издействана от България по време на кабинета „ Петков “. Тогава финансовият министър Асен Василев заплаши Европейската комисия да позволи на „ Лукойл “ да употребява съветски петрол до края на 2024 година или страната ни щеше да блокира целия санкционен пакет.

В момента, след желан от страна на съдружните сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи, ПП-ДБ се съгласиха дерогацията да отпадне до края на март 2024 година От началото на януари обаче ще бъде неразрешено на компанията да изнася отвън България, което тя дефинира като фактическата дата за отпадане на дерогацията, защото няма какво да прави създадените горива, в случай че не ги изнася.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР