„Лукойл“ не планира да намали добива на петрол през 2018

...
„Лукойл“ не планира да намали добива на петрол през 2018
Коментари Харесай

Лукойл обяви какво ще се случи с петрола през 2018 година

„ Лукойл “ не възнамерява да понижи добива на нефт през 2018 година, само че компанията е подготвена да се съобрази с държавно решение и да промени проектите си. Това заяви старши вицепрезидентът, отговарящ за добива на нефт и газ в съветската компания Азат Шамсуаров.

Пред публицисти в границите на конгрес, провеждащ се в Тюмен, той изясни, че „ Лукойл “ сега създава няколко залежи, а финансовите доклади демонстрират, че компанията е постоянна и устойчива.

ОПЕК и други страни, производители на нефт, измежду които и Русия, се договориха за ограничението на добива на нефт до март 2018 година. Целта е балансиране на петролния пазар и повишение на цените.

Засега не е ясно дали тази сделка ще бъде удължена, само че към този момент се появиха спекулации, че рестриктивните мерки освен ще бъдат удължени във времето, само че и ще бъдат разширени.

Т.нар. формат ОПЕК+ ще разиска квотите по време на свое съвещание във Виена, планувано за 22 септември.

Руският енергиен министър Александър Новак предвижда преди дни, че петролният пазар ще бъде уравновесен към 1 април 2018 година, само че и добави, че в противоположен случай ще бъде задействана алтернатива за удължение на рестриктивните мерки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: investor.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР