Лукойл Академик се потруди доста, но успя да спечели гостуването

...
Лукойл Академик се потруди доста, но успя да спечели гостуването
Коментари Харесай

Лукойл се измъкна срещу Левски 2014

Лукойл Академик се потруди много, само че съумя да завоюва гостуването си на Левски 2014 в София. Шампионите надвиха над столичани с 84:78 в зала “Универсиада”, с цел да се поздравят с шестата си поредна победа в НБЛ и общо втора под управлението на новия треньор на клуба Георги Давидов. “Сините” пък бяха без своя ментор Тити Папазов, който бе осъден, а в негово неявяване като старши треньор се изяви Димитър Ангелов.

Гостите започнаха надалеч по-добре от Левски 2014 и поведоха с 14:6 след единствено 4 минути игра. Станимир Маринов обаче поведе своите съотборници напред и с два следващи коша при резултат 19:12 даде началото на серия от 12-3, извела домакините напред след първата част - 22:24.

Левскарите не сдадоха водачеството нито за миг през втората част, в която най-голямата разлика сред двата отбора доближи 8 точки (23:31), а Веселин Веселинов се нагърби с лидерските функционалности против някогашния си отбор, реализирайки 7 точки единствено през този интервал. На почивката Левски 2014 водеше с шест точки - 42:48.

Лукойл Академик се засилва и на няколко пъти рано в третата част резултатът бе изравняван, само че при 52:52 пристигна моментът за 10 следващи точки за баскетболистите на “сините” и нов пик в разликата - 52:62. Гостуващия отбор обаче не се съобщи и затвори тази четвърт със мощна серия от 12-2, изравнила резултат за 64:64.

В последната част играта бе извънредно оспорвана, като нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне на по-сериозна отдалеченост от другия и нещата вървяха точка за точка. Божидар Аврамов възпламени искрата на своите с пет следващи точки, извели Лукойл напред със 77:75. Последва ново тъждество за 78:78, само че по-късно Христо Николов съумя на два пъти от наказателната линия, а по-късно асистира на Джъстин Нокс за 82:78, с цел да може след това Аврамов да постави точка на разногласието - 84:78.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР