Луковмарш все пак ще има. Това стана ясно на нарочна

...
Луковмарш все пак ще има. Това стана ясно на нарочна
Коментари Харесай

Организаторите са категорични: Луковмарш ще има!

Луковмарш въпреки всичко ще има. Това стана ясно на нарочна конференция в Българска телеграфна агенция, на която уредниците на мероприятието от " Български народен съюз " споделиха, че са се прецизирали с представители на Министерство на вътрешните работи шествието да се организира тази събота (17 февруари) от 17:30 ч. Сборният пункт ще бъде пред постройката на някогашния партиен дом в столицата, като уредниците обаче не пожелаха да уточнят маршрута. По думите им на събитието се чака да участват сред 1500 и 2000 души. От " Български народен съюз " прецизираха, че нямат информация да се приготвя контрашествие. Организаторите се оплакаха от неприятна връзка във връзка с провеждането на мероприятието със Столична община, като споделиха, че кметът Йорданка Фандъкова е правила опити да промени характера на шествието и то да премине под формата на поклонение, а не като манифестация. Организаторите подчертаха, че през последните седмици по адрес на Луковмарш и против самите тях се натрупат купища откровени неистини. По думите им обаче тези, които насочат тези обвинявания, в никакъв случай не показват съответни обстоятелства, с които да поддържат изказванията си.

" По наши правила безусловно неприемливо е да се пропагандират послания, неразрешени от българското законодателство. Винаги е имало държавни органи, които наблюдават какво се приказва и прави по време на самото шествие. За 15 години няма защо да се заловен ", разясниха още от " Български народен съюз ". Реакции Надявам се в събота да не станем очевидци на това срамно събитие Луковмарш. Тази позиция и на държавното управление съобщи през днешния ден на брифинг в Министерския съвет Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и в качеството си на народен координатор за битка против антисемитизма, съобщи БГНЕС.

Според Георгиев българският народ в годините е посочил, че неговата приемливост и опция да живеят дружно на една територия хиляди години на раси, нации и етноси, е непоколебима и не би толерирал каквото и да е изместване на етническия модел. Георгиев дефинира за обезпокоително и срамно събитието, което е планувано за тази събота – Луков марш. Той изрази вяра, че българският народ не би се поддал на сходна провокация да се връщаме в мрачните времена с респект към хора, които са били съпричастни към един от най-мракобесните режими в човешката история. " Бих се радвал този марш на омразата да не се организира, и то в подобен сериозен миг, в който би заплашил репутацията на страната ни пред нашите европейски сътрудници ", сподели той. По-рано Българска социалистическа партия прикани премиера Бойко Борисов да ограничи шествието Луковмарш. Според социалистите това е " постоянна февруарска политическа провокация ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР