Луковмарш е прекратен със заповед на Столична община, съобщиха от

...
Луковмарш е прекратен със заповед на Столична община, съобщиха от
Коментари Харесай

Столичната община забрани провеждането на Луковмарш

Луковмарш е преустановен със заповед на Столична община, оповестиха от администрацията. Тя е издадена откакто от Столична дирекция на вътрешните работи е получено съобщение до кмета Васил Терзиев, че в региона на НДК се събират представители на уредника и техни последователи за осъществяване на декларирано мероприятие - шествие, което не е в съгласие от Столичната община.
Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се приключва, а Столична дирекция на вътрешните работи би трябвало да подхващат нужните дейности, съгласно  Закона за събранията, митингите и манифестациите за обезпечаване на публичния ред.
От Столична община е в съгласие единствено провеждането на гала на ул. “Тракия “ 1, откакто заповедта за възбрана за осъществяване на шествието бе обжалвана от уредника и анулирана от Административен съд – София град.

Българският антифашистки съюз организира и тази година обичайното шествие - " НЕ НА ФАШИЗМА!-АНТИЛУКОВ МАРШ под наслов - ХОРА,БДЕТЕ! " Неонацисткото шествие, което всяка година под една или друга форма е толерирано от Столична община, е не просто изблик на фашизъм и антисемитизъм. То е артикул на десетилетия пренаписване на историята и изкривяване на истината. Не е обикновено в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е обикновено година след година ние, българските антифашисти да протестираме против провеждането на тази демонстрация, само че гласът ни в никакъв случай да не бъде чуван. Не е обикновено една страна да толерира този церемониал на екстремизма, ксенофобията и неонацизма ", акцентира в словото си Евгений Белий, ръководител на БАС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР