Луковият марш, вандализирането на еврейските гробища в София и едно

...
Луковият марш, вандализирането на еврейските гробища в София и едно
Коментари Харесай

Луковмарш и оскверняването на Паметника на Съветската армия са антисемитски прояви, смята зам.-министър Георгиев

Луковият марш, вандализирането на еврейските гробища в София и едно от последните изрисувания на Паметника на Съветската войска могат да бъдат пречислени към актуалните прояви на антисеметизъм, сподели през днешния ден по Би Ти Ви заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев. Той е и народен координатор за битка с антисемитизма, като през днешния ден се върна от посещаване в Израел.

Георгиев означи, че за жалост в страните от Европейски Съюз се вижда възобновление на неонацистки и неофашистки придвижвания. " Нашето внимание би трябвало да бъде концентрирано върху това да не позволяваме сходни феномени да се задълбочават и по някакъв метод да оказват въздействие върху процесите в страните ни ", сподели заместник-министърът.

По думите му, в случай че сходно държание не бъде осъдено и наказано, то може доста елементарно да прерасне в налагане на тормоз върху избрани елементи на обществото. Георг Георгиев уточни също, че има основана работна група с представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, Министерство на правораздаването и представители на еврейската общественост, която при потребност ще предлага промени в законите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР