Лукът притежава много ползи и информацията в тази статия го

...
Лукът притежава много ползи и информацията в тази статия го
Коментари Харесай

Лукът и неговите ползи за здравето в народната медицина

Лукът има доста изгоди и информацията в тази публикация го потвърждава.

Лукът смъква температурата

Това е идеалното средство за деца. Ако детето ви има висока температура, нарежете лука на шайби и го намокрете с ябълков оцет. След това прикрепете шайбите към стъпалата на краката и ушите. Температурата под въздействието на това средство се намалява доста бързо.

Най-добрият палач на инфекциите

За да убиете инфекцията, първо би трябвало да приготвите лучена паста. За да я извършите, сварете мляко и го излейте върху фино късче бял самун. Добавете настърган лук. Намачкайте хляба с лука и млякото, до момента в който се получи хомогенна паста.

Пастата е подготвена и, с цел да се отървете от инфекцията, би трябвало да дезинфекцирате инфектираната област. Нанесете пастата, покрийте с марля и я закрепете с превръзка. Превръзката би трябвало да стои 2-2,5 часа. Тази процедура би трябвало да се повтори, до момента в който инфекцията изчезне.

Може да спре кървенето

Лукът ще ви помогне при дребни ожулвания и рани. Ако сте наранили пръста си, би трябвало единствено да поставите марля върху засегнатата област, в която има няколко късчета лук. Докато мигнете с око, кървенето ще спре. За да излекувате раната по-бързо, повторете тази процедура още няколко пъти.

Лекарство при изгаряния

Трудно е да се повярва, само че лукът ще ви помогне за лекуване при слънчево изгаряне, и освен. За да извършите това, би трябвало да поставите няколко резена от този артикул на раната и да го оставите за 2 минути. А в случай че по-късно сложите и яйчен белтък, болката ще изчезне и няма да се появи белег по-късно.

Лечение на кашлица

Лученият сок е високо ефикасен сироп за кашлица, само че надали някой ще желае да го употребява в тази му форма. Ето за какво, когато кашляте, поставете парче лук в ухото си. Така сокът от лук влиза в кръвта и ще ви избави от неприятната кашлица.

Имате настинка?

Ако треперите от мраз, лукът ще ви помогне да се справите. Изяжте един недопечен лук и след няколко часа ще се почувствате доста по-добре.

Лукът ще отстрани болката в ушите и главата

Болката в ушите е доста неприятно събитие, само че благодарение на лука можете бързо да се справите. Просто сложете парче лук в ушите си и това ще понижи възпалението. Ако страдате от мигрена, повторете тази процедура, преди да си легнете. Нека лукът да стои в ушите до сутринта.

Вижте още: Отървете се от ишиаса единствено за 10 минути с този елементарен трик!

Лукът понижава белезите

Звучи като знамение на чудеса, само че това е правилно. Хирургичните белези в действителност могат да бъдат по-малко забележими благодарение на лук. Просто постоянно разтривайте проблематичната област на кожата с лук.

Ухапвания от пчели

Ако сте били ухапани от инсекти, поставете ситно нарязан лук на мястото на захапване. Той ще понижи подуването, ще изсмуче отровата и ще форсира излекуването на кожата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР