Лукът не е само за гответе. Всички знаем, че той

...
Лукът не е само за гответе. Всички знаем, че той
Коментари Харесай

Лукът не е само за готвене! Ето за какво още може да го използвате

Лукът не е единствено за гответе. Всички знаем, че той е главно част от всяко едно ястие, защото придава превъзходен усет. Може би не ви е хрумнало да употребявате лука за готвене, само че той може да ви бъде потребен в разнообразни аспекти.

Репелент против инсекти

Лукът има остра миризма и тя отблъсква множеството инсекти. Разбира се, че ще понамирисвате малко, само че пък за домашно градинско празненство е превъзходен вид. Просто го втрийте в кожата си и вижте по какъв начин насекомите ви отбягват.

Успокоява гърлото

Не инцидентно бабите ни поставят по малко сок от лука в чая ни. Той ни оказва помощ да се оправим по-бързо с настинката, защото има противовъзпалителни свойства и форсира възстановителният развой.
Топ 5 на изгодите за здравето от лука
Лукът участва в кухнята на всеки дом. Въпреки че няма същите лечебни свойства като чесъна, той въпреки всичко е доста потребен за здравето....
Прочети повече
За унищожаване на тресчици

Ако поставите люспа от лук в региона, където се е запила тресчица за 1-2 часа, ще видите какъв брой по-еластична и мека е станала кожата в тази област. Това от своя стана ще ви помогне да премахнете треската по-лесно.

Полиране на метал

Нарежете лука на ситно, а по-късно го смесете с равни елементи вода. Вземете тази примес и я нанесете на забрадка по железни повърхности. Само след момент ще видите по какъв начин металните повърхности са възвърнали първичния си искра.

Успокояване на ужилване

Когато ни ухапе или ужили някое насекомо е доста неприятно. Мястото може да се подуе и да стартира неистово да сърби. Вземете парче кромид лук и го нанесете върху засегнатото място. Ще осетите съвсем незабавно облекчение, поради противовъзпалителните свойства.
Това са аргументите, поради които би трябвало да ядем лук всеки ден!
Лукът е един от най-полезните зеленчуци и това вероятно всеки към този момент го знае. Консумацията на това растение може да ни бъде от изгода в мно...
Прочети повече
Почистване на скарата

Може би тези, които са опити в барбекюто, знаят този трик. За останалите ще разбираем в какво се състои. Докато скарате се нагорещява, вземете парче лук и разтрийте. Така самата скара се почиства. Нанесете масло и слагайте пържолите! Готова е за приложимост.

Прогонва мравките

Ако имате проблем с тези досадни инсекти – то поставете няколко части лук покрай дупките им. Това ще ги изгони бързо от местата, където се събират и ще изчезнат от вкъщи ви.

Не разрешава на предното стъкло да замръзне

Това потребно свойство на лука може да бъде от изгода на водачите зимно време. За задачата, втрийте парче лук предното стъкло. Той оказва помощ за премахването на леда, само че и предотвратява повторната му поява на сутринта.

Абсорбира миризмата на багра

Ако сте боядисали неотдавна, само че миризмата на багра е мощна и не можете да се нанесете, то спасението ви е в лука. Той ще всмуква мощната миризма на блажната багра за една нощ. Разхвърляйте по-голямо количество нарязан кромид в боядисаното помещение и затворете.

Успокоява изгарянията

Да лукът е пикантен, само че може да ви помогне да се справите с изгарянията – термични или слънчеви. Нанесете върху засегнатото място и ще усетите незабавно облекчение.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР