Лукът и чесънът са основна храна в повечето британски кухни.

...
Лукът и чесънът са основна храна в повечето британски кухни.
Коментари Харесай

Прост трик за съхранение ще запази лука и чесъна свежи в продължение на шест месеца

Лукът и чесънът са съществена храна в множеството английски кухни. И до момента в който те би трябвало да устоят дълго време, можете да удължите периода им на валидност доста с месеци, в случай че знаете вярното място за предпазване.

Първо, избягвайте хладилника, който ще ги накара да станат меки и плесенясал заради прекалено много влага. Вместо това множеството от нас държат чесъна и лука на хладно, мрачно и добре проветриво място в кухнята, където ще устоят сред три и шест месеца. Но не е толкоз елементарно, колкото просто да ги хвърлите в долап. Как ги съхранявате е от основно значение.

Моника Матени, готварски специалист и създател на The Yummy Life, имаше проблеми с поддържането на пресни лук и чесън, макар че ги сложи в кухненско чекмедже, отбелязвайки, че стават „ развалени, плесенясали или покълнали " преди времето си.

Тогава майка й показа остроумен трик за вярното им предпазване - и той в действителност работи. Моника написа посредством Express: „ Преди няколко месеца майка ми (известна още като Грами) се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР