Лукът е непретенциозна култура. Той се разбира с голяма част

...
Лукът е непретенциозна култура. Той се разбира с голяма част
Коментари Харесай

Засейте тези култури до лука и ще предпазите градината от вредители

Лукът е непретенциозна просвета. Той се " схваща " с огромна част от посевите, само че с някои от тях има " по-добри връзки ". В съседство с избрани култури лукът освен обогатява почвата, само че и оказва помощ за предпазването на градината от вредители, а всичко това се отразява удобно на реколтата, написа actualno.com

Моркови
Лукът и морковите съжителстват безпроблемно в една леха. Той ги пази от вредители и също така обогатява почвата с скъпи субстанции, нужни за развиването им.

Ягоди
Ягодите също са положителни съседи на лука. Тези две култури се пазят взаимно от вредители и осен това не лишават от почвата хранителни субстанции, които са значими за растежа на техния комшия.

Копър
Копърът се усеща добре до лука. В непосредственост до тях могат да се засадят и листни култури, като в тази ситуация те ще се защищават взаимно от вредители.

Репички
Благодарение на лука можете да отгледате здрави и вкусни репички, защото първото растение оказва позитивен резултат върху усета на зеленчука, а също и отблъсква вредителите от него.

Домати
Тези култури би трябвало да се отглеждат на разстояние 35-40 сантиметра, тъй че доматите да не засенчват лука. Въпреки това, ароматният зарзават въпреки всичко ще защищити доматите от колорадския бръмбар. Само 3 капки от тази съставна част ще накарат доматите да порастват 2 пъти по-бързо

Карфиол и брюкселско зеле
Карфиолът и брюкселското зеле съжителстват добре с лука, който ги защищава от офанзивите на насекомите. В същото време е значимо лехите им да са на разстояние от 50 сантиметра, не по-малко.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР