Лукът е много добър за вас и добавянето на този

...
Лукът е много добър за вас и добавянето на този
Коментари Харесай

3 ползи на лука за здравето, за които вероятно не знаете

Лукът е доста добър за вас и прибавянето на този богат на хранителни субстанции, благоуханен зарзават към вашето хранене е образован ход. Просто казано, лукът има малко калории и е богат на калий и витамини B6 и C. Благодарение на хранителната си стойност, досегаемост и добър усет, не е чудно, че е значим хранителен артикул в целия свят и образува вкусовата база за огромно многообразие от ястия.

Целият лук би трябвало да издържи в килера или на друго хладно, изсъхнало и мрачно място, но  не в хладилника, за към две седмици. Не го съхранявайте до картофи, които отделят газ и влага и могат бързо да го скапват. Ако ви е останал нарязан лук, поставете го в запечатваща се торба в хладилника с цел да остане пресен към седмица. Може да го съхранявате и в съд във фризера.
3 изгоди за здравето от лука, които евентуално не знаете
Лукът е специфичен зарзават с характерен лют усет и мирис. В резултат на това не всички го харесват. Жалко, тъй като лукът е истинс...
Прочети повече
1. Лукът оказва помощ за възстановяване на здравето на сърцето.

Консумацията на лук може да има здравословно влияние върху сърдечно-съдовата система. Според научни проучвания, полифенолът, прочут като кверцетин,  оказва помощ за понижаване на високото кръвно налягане и  триглицеридите. Лукът с по-тъмен цвят, като червен лук и лук шартрез, съдържат най-високи количества кверцетин. Изследвания на Американското химическо сдружение са установили, че нелютивият лук може да помогне за предотвратяване от сърдечни болести.

2. Лукът е богат на антиоксиданти.

Лукът е цялостен с антиоксиданти, борещи се с заболяванията и свободните радикали, които оказват помощ за възобновяване и отбраната на повредените кафези в тялото ви. Те са един от най-хубавите източници на флавоноиди (включително кверцетин), фитохимикали с мощни антиоксидантни свойства. Според обзор, оповестен в научната преса, лукът съдържа минимум 25 разнообразни флавонола. Червеният и жълтият лук са по-богати на тези антиоксиданти от другите типове лук. Всъщност, жълтият лук има съвсем 11 пъти повече антиоксиданти от белия лук. Диета, богата на антиоксиданти може да помогне за понижаване на възпалението и да осуети увреждането от свободните радикали, което води до мощна имунна система и по-добро изцяло здраве.
3 значими аргументи да включите лука в менюто си
Лукът е най-консумираният от хората зарзават. Той може да се употребява като добавка на всяко ядене или салата и радикално да промени усета...
Прочети повече
3. Лукът понижава риска от рак

Проучване на Университета в Гвелф заключи, че аленият лук, по-специално, е най-ефективен за понижаване на ракови кафези на дебелото черво и гърдата. Това още веднъж е поради високите равнища на кверцетин и антоцианин (друг тип антиоксидант флавоноид). Друго изследване, оповестено в Cancer Prevention Research, установи, че една до седем порции зеленчуци с алиум, като лук, са богати на органична сяра и флавоноли - съединения, за които е открито, че имат съставни елементи, инхибиращи тумора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР