Лука Пуй изглеждаше готов да се превърне в новия лидер

...
Лука Пуй изглеждаше готов да се превърне в новия лидер
Коментари Харесай

Напивах се сам и спях по един час на нощ: Битката на бивш номер 10 с хроничната депресия

Лука Пуй изглеждаше подготвен да се трансформира в новия водач на мъжкия френски тенис, откакто през 2019-а година доближи до полуфиналите на Аустрелиън Оупън и влезе в топ 10 на международната класация. Преди това Пуй към този момент можеше да се похвали с два четвъртфинала в Големия шлем, като на US Open надделя самия Рафаел Надал в петсетова борба. В последните няколко години обаче разочароващите резултати не спираха да се натрупат за французина, който също така претърпя и интервенция на лакътя, а всичко това, наподобява, напълно е сринало душeвността на тенисиста. Към ден сегашен 29-годишният играч заема нежеланата 459-а позиция в международната класация и не скри, че през последната година се е намирал в извънредно тежък интервал от своя живот, което го е принудило да отсъства за близо 6 месеца от кортовете:

" През предишния юни позволих шестата си поредна загуба и това ме съкруши. В мен се отключи една извънредно тъмна страна и през идващите месеци изпаднах в хронична меланхолия. Започнах да се напивам самичък и спях единствено по към един час на нощ. Не можех да се състезавам в сходно положение и взех решение краткотрайно да прекратя участията си по шампионатите. Потъвах от ден на ден и се питах дали е обикновено да рева в хотелската си стая след всяка загуба, имайки поради, че съм 29-годишен мъж, който към този момент е татко.

В главата си бях завършил със спорта. Изобщо не можех да стъпя на корта, а всички спонсори ме изоставиха. Дори не гледах тенис до началото на октомври. Постепенно обаче в мен се зароди желанието ми да се завърна, тъй като тенисът е моят живот " - приключва разказът на Пуй.

На нас пък занапред ни следва да забележим дали някогашният номер 10 е преборил демоните си и до какъв брой това завръщане ще се увенчае с триумф, като началото е по-скоро положително и французинът към този момент може да се похвали с класиране за 1/4-финалите на Чаланджъра в Кимпер, където надигра играчи от ранга на Денис Новак и Флавио Коболи, които се намират под надлежно номер 142 и 177 в международната класация.

" J`ai commencé à avoir un côté plus sombre et à entrer dans une dépression qui m`a amené à dormir une heure par nuit et à boire seul. Je m`enfonçais dans un truc glauque. J`ai pris la décision de dire stop. Sinon j`aurais fini à Sainte-Anne chez les fous. "
— Quentin Moynet (@QuentinMoynet)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР