Лука Перкович - ако не сте запалени по компютърните игри

...
Лука Перкович - ако не сте запалени по компютърните игри
Коментари Харесай

Той е Меси! Той е Роналдо! Той е Неймар! Но пред компютъра

Лука Перкович - в случай че не сте запалени по компютърните игри надали сте чували това име. Има ли за какво да го помните обаче?

Причините са 5 000 000. В евро! Толкова е неговата трансферна цена. А за подписа му се борят 6 тима.
View this post on Instagram
on Feb 4, 2020 at 10:41am PST
Да, на фона на рекордните 222 млн. евро, които от ПСЖ заплатиха на " Барселона " за Неймар през 2017 година и на тези 700 млн. евро, които каталунците желаеха за Лионел Меси през лятото на 2020 година, тази цена е оскъдна. Но, в случай че подобен трансфер стане факт в света на електронните спортове, ще бъде същинска сензация!

Перкович е роден на 30 септември 1998 година в хърватската столица Загреб. Занимава се професионално с компютърни игри от 2014 година насам. Още с първите си изяви впечатлява, а на европейското състезание по " League of legends " през 2016 година той сграбчва купата за най-хубав млад състезател.
View this post on Instagram
on May 29, 2019 at 3:37am PDT
Всъщност във витрината си той има цели 8 трофеи от европейски шампионати (провеждат се два пъти в годината), а през 2019 година, дружно със съотборниците си от немския G2 остава на второ място на международното състезание.

Чудите се дали това са огромни триумфи? Играта " League of legends " е извънредно известна в Южна Корея и Китай. А Лука, който носи псевдонима " PerkZ " и в свободното си време свири на китара, е единственият европеец в топ 25 на този спорт в целия свят!
View this post on Instagram
on Sep 21, 2019 at 9:37am PDT
Така че, да - хърватинът е звезда и е напълно разбираемо да бъде мечтан от толкоз доста тимове. Според немското издание Sport1, най-голяма е вероятността Перкович да отиде в Съединени американски щати. Способни да платят цената, с цел да имат мозъка, съобразителността и бързите пръсти на Лука са от " Cloud9 ", " Evil Geniuses ", " 100 Thieves " и " Team SoloMid ". Два европейски отбора се борят да го задържат на Стария континент - французите " Team Vitality " и британците " Misfits Gaming ".

Перкович има опция да избира. Той е Меси или Роналдо на електронните спортове. Всеки го желае в редиците си и всеки е подготвен да преправи тактиката си, с цел да го накара да се усеща добре.
View this post on Instagram
on Oct 27, 2020 at 12:31pm PDT
А що се отнася до парите, хърватинът може да ги " върне " в границите на 2 международни шампионати. Победителите в най-важните шампионати получават над 2,5 млн. евро. Предвид тези числа се чудим дали родителите на Лука не престават да му вършат забележка, че прекарва прекомерно дълго време пред компютъра?!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР