Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона

...
Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона
Коментари Харесай

Лейкърс с първа победа за сезона, Дончич отново избухна за Далас

Лука Дончич вкара 30 точки от рекордните си за сезона 44 преди почивката, а Далас Маверикс се възвърне от провалянето ден по-рано и в този момент се наложи над Орландо Меджик със 114:105. Новобранецът в НБА Паоло Банкеро остана единствено с 18 точки за Орландо.

Далас е на 10-о място в Западната конференция с баланс 3/3 след тази победа, до момента в който Меджик са на дъното на изток единствено с един триумф от 7 мача. 19-годишният Банкеро, който пристигна тази година от Университета Дюк като номер 1 в драфта за Орландо, за първи път от началото на сезона приключва мач с под 20 точки. Той вкара 6 от 20 опита от общоприета игрова обстановка и единствено веднъж от шест опита от тройката.Тим Хардуей Джуниър, който влезе от пейката за Далас, завърши мача с 21 точки.

Лос Анджелис Лейкърс реализира първа победа от началото на сезона, надделявайки над Денвър със 121:110. ЛеБрон Джеймс вкара 26 пункта, а Антъни Дейвис добави 21 за триумфа.Лейкърс беше до през днешния ден последния тим без победа, само че Ръсел Уестбрук като че ли откри формата си и беше в поддръжка на Джеймс и Дейвис, добавяйки 18 точки за триумфа.За гостите от Денвър Никола Йокич осъществя 23, а Джамал Мъри остана с 21.

Ню Орлиънс Пеликанс реализира изненадваща победа над Клипърс като посетител със 112:91. Зион Уилямсън се отличи с 21 точки и 12 битки, а Си Джей Маккалъм добави 22. Уилямсън пропусна последните два мача на отбора си, защото имаше проблеми в дясното бедро и долната част на кръста. Норман Пауъл влезе от пейката, само че беше потребен с 18 точки за Клипърс, до момента в който Пол Джордж и Маркъс Морис останаха надлежно с 14 и 12. Кауи Леонард остана още веднъж отвън терена поради контузия, а Клипърс инкасираха четвъртото си проваляне през сезона.

Финикс продължи с отличното си показване и записа 5-а победа, с която дели върха в Западната конференция с Портланд. Слънцата този път удариха Хюстън Рокетс вкъщи със 124:109, като Дивайн Буукър наниза 30 точки, а Кам Джоунс добави 19. Буукър вкара 14 пункта от 24 опита от общоприетоо игрово разстояние на връх 26-ия си рожден ден, а Крис Пол оказа помощ за триумфа с 15 асистенции. Кевин Портър-Джуниър отговори с 26 точки за Хюстън, които са последни на Запад.

Бостън записа 4-а победа в 6 мача от началото на сезона при 112:94 над Вашингтон вкъщи и е 3-и на Изток. Джейлън Браун блесна с24 точки и завоюва надстрелването с Брадли Бийл, който пък пропусна първите 11 шута в мача. Все отново той завърши с 12 пункта и 8 асистенции за гостите. Джейсън Тетъм остана с 23 точки, включително пет тройки за Бостън, а Малкълм Брогдън почна като запаса, само че наниза 21 точки.

Друг от водачите на Изток – Кливланд, записа 5-а победа, справяйки се вкъщи с Ню Йорк Никс със 121:108. Донован Мичел осъществя 38 точки и записа рекордните през сезона за себе си 12 асистенции. Кевин Лав се намеси пък в четвъртата част на мача, когато вкара 16 от всичките си 29 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР